Bærbar MP3-spiller med 6 GB lagringsplass

Creative Labs lanserte nylig to nye, bærbare MP3-spillere. Lagringsplassen begynner nå å bli såpass stor at det kan være aktuelt å kjøpe en.

Creative Labs lanserte nylig to nye, bærbare MP3-spillere. Lagringsplassen begynner nå å bli såpass stor at det kan være aktuelt å kjøpe en.

Seks gigabytes med lydfiler får du plass til på Creative Labs NOMAD Jukebox. Enheten inneholder en 2,5 tommes harddisk med plass til omtrent 1500 gjennomsnittlige (4 MB) MP3-filer. Dette gjør at de fleste vil få plass til alle favorittlåtene sine. Pluss litt til.

Til tross for den store lagringskapasiteten er ikke spilleren større en enn vanlig, bærbar CD-spiller og veier omtrent 400 gram.

Spilleren har doble utganger for høyttalere og støtter dermed høyttalersett med fire høyttalere. I tillegg har den en inngang for analoge opptak, en utgang for hodetelefon og en USB-port for tilkobling til PC.

I tillegg til MP3-formatet, støtter NOMAD Jukebox også lydfilformater som WMA og WAV.

Ifølge ZDNet UK ventes spilleren å komme på markedet i USA i løpet av våren til en pris som ligger noe under 600 dollar.

Creative lanserte også den direkte etterfølgeren til dagen NOMAD-spiller. NOMAD II MG er utstyrt med 64 MB minne som kan dobles ved hjelp av en SmartMedia-brikke. Dette tilsvarer to timer med musikk. Denne enheten, som har en et kabinett laget av magnesium, skal være langt mer kompakt enn Jukebox-utgaven.

NOMAD II MG skal også være utstyrt med FM-radio, USB-tilkobling og et LCD-panel med bakgrunnsbelysning.

Prisen på NOMAD II MG er foreløpig ikke kjent, men også denne spilleren skal komme på markedet i løpet av våren.

Til toppen