Bærbar PC med doble kjerner

Alienwares nyeste bærbare PC har dobbelt sett med både harddisker og prosessorkjerner.

Den amerikanske PC-produsenten Alienware, som lager både stasjonære og bærbare PC-er med ekstra høy ytelse, annonserte tidligere denne måneden den bærbare PC-en Aurora m7700, som kan leveres med blant annet prosessoren Athlon 64 X2 4800+, som er utstyrt med to kjerner. Selskapet er trolig først ute med å tilby en slik prosessorløsning i en bærbar maskin.

Dette er selvfølgelig ingen maskin som er ment for å bli flyttet mye rundt, men i stedet en løsning for de som av for eksempel plassårsaker ikke ønsker en stasjonær PC. Vekten starter på 4,5 kilo.

I tillegg til den uvanlige prosessorløsningen, kan maskinen leveres med inntil to 120 GB harddisker, grafikkløsningen Nvidia GeForce Go 7800 GTX med 256 MB grafikkminne, inntil 2 GB systemminne og 17 tommers skjerm med oppløsning på inntil 1920 x 1200 punkter (WideUXGA).

Utstyrt med dette, i tillegg til intern WLAN-adapter, Windows XP Professional og tolags DVD-brenner, ligger prisen på 4554 dollar. Den kan økes ytterligere ved å legge til enda en DVD-brenner, et ekstra batteri samt å velge prosessoren Athlon 64 FX-57 i stedet.

Maskinen kan også leveres med mange rimeligere komponenter. Den skal komme i salg i midten av januar 2006.

Til toppen