Bærbar PC med doble kjerner

Alienwares nyeste bærbare PC har dobbelt sett med både harddisker og prosessorkjerner.

Alienwares nyeste bærbare PC har dobbelt sett med både harddisker og prosessorkjerner.

Den amerikanske PC-produsenten Alienware, som lager både stasjonære og bærbare PC-er med ekstra høy ytelse, annonserte tidligere denne måneden den bærbare PC-en Aurora m7700, som kan leveres med blant annet prosessoren Athlon 64 X2 4800+, som er utstyrt med to kjerner. Selskapet er trolig først ute med å tilby en slik prosessorløsning i en bærbar maskin.

Dette er selvfølgelig ingen maskin som er ment for å bli flyttet mye rundt, men i stedet en løsning for de som av for eksempel plassårsaker ikke ønsker en stasjonær PC. Vekten starter på 4,5 kilo.

I tillegg til den uvanlige prosessorløsningen, kan maskinen leveres med inntil to 120 GB harddisker, grafikkløsningen Nvidia GeForce Go 7800 GTX med 256 MB grafikkminne, inntil 2 GB systemminne og 17 tommers skjerm med oppløsning på inntil 1920 x 1200 punkter (WideUXGA).

Utstyrt med dette, i tillegg til intern WLAN-adapter, Windows XP Professional og tolags DVD-brenner, ligger prisen på 4554 dollar. Den kan økes ytterligere ved å legge til enda en DVD-brenner, et ekstra batteri samt å velge prosessoren Athlon 64 FX-57 i stedet.

Maskinen kan også leveres med mange rimeligere komponenter. Den skal komme i salg i midten av januar 2006.

Til toppen