FORBRUKERTEKNOLOGI

Bærbar PC med utskiftbar grafikk

Asus har sluppet en bærbar PC med blant annet utskiftbar prosessor og grafikkløsning.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. juni 2007 - 12:05

Halvfabrikata-modeller av PC-er, også bærbare, er ikke noe uvanlig, heller ikke til sluttbrukermarkedet. Men Asus' nye C90-modell skiller seg noe ut. Den er for det første spesielt rettet mot ytelseskrevende brukere. Dessuten benytter den standard Mobile PCI Express Module for grafikkløsningen. Dette åpner for oppgraderinger gjort av brukeren i framtiden.

Maskinen leveres i utgangspunktet uten harddisk, minne eller prosessor. Den støtter 2,5 tommer harddisker med SATA-grensesnitt, inntil 3 GB minne og desktop-prosessorer fra Intel til og med Core 2 Extreme X6800 klokket til 2.93 GHz. Maskinen skal dessuten støtte Asus Turbo Gear overklokkingsfunksjonalitet.

Maskinen leveres med en Nvidia 8600M GT grafikkløsning med 256 eller 512 MB minne, men den kan som nevnt skiftes ut ved senere behov.

Maskinen leveres ellers med det meste av tilkoblingsmuligheter man kan tenke seg på en bærbar PC. Den skal dessuten være konstruert slik at de fleste av de utskiftbare komponentene er tilgjengelige via én luke.

Forventet utsalgspris i USA, uten harddisk, minne eller prosessor, er omtrent 950 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.