Bærbar, Windows-basert mediespiller i salg

Den første enheten basert på Microsofts Portable Media Center-plattform kom i salg torsdag.

Den første enheten basert på Microsofts Portable Media Center-plattform kom i salg torsdag.

Creative Labs er først ute med å levere en Portable Media Center-enhet. Creative Zen Portable Media Center, som enheten heter, er vil bli tilgjengelig i flere amerikanske nettbutikker fra og med i dag.

Ifølge Microsoft er Portable Media Center-enhetene en ny kategori multimediespiller som lar brukerne se eller lytte til digital underholdning de ellers lagrer i PC-en, mens de for eksempel sitter på toget eller bussen. Dette inkluderer TV-opptak, film, bilder og musikk, blant annet fra MSN Music-tjenesten som MSN gjorde tilgjengelig for offentlig betatesting i dag. I tillegg skal CinemaNow og Major League Baseballs nettsted, MLB.com, tilby videoinnhold for nedlasting, mens flere lignende tjenester vil bli offentliggjort de nærmeste månedene.

Creative Zen Portable Media Center skal være utstyrt med en 20 GB harddisk og koster i USA 499 dollar. Det oppladbare batteriet, som kan skiftes ut, skal være tilstrekkelig til sju timers kontinuerlig visning av video, eller 22 timer med kontinuerlig lydavspilling.

Enheten skal være utstyrt med en 3,8 tommer stor skjerm med oppløsning på 320 x 240 punkter.

    Les også:

Felles for alle Portable Media Center-enhetene som kommer, er støtte for Windows Media Video og Photo Story-filer (.wmv, .asf), MP3- og JPEG-filer, samt MPEG-, Windows Media Audio- (.wma), AVI- og WAV-filer.

Enhetene vil være utstyrt med lydutgang og TV-utgang med støtte for både NTSC- og PAL. I løpet av høsten vil blant annet ATI, Hauppauge, Nvidia og Pinnacle komme med TV-kort som gjennom programvare støtter direkte lagring av TV-programmer Windows Media Video-formatet, slik at konvertering for å se opptakene med Portable Media Center-enheter blir unødvendig.

Microsoft oppgir at overføringstiden fra en PC til en Portable Media Center enhet er mindre enn tre minutter for en to timer lang film, hvis Auto Sync-funksjonaliteten benyttes.

Senere denne høsten vil også blant annet Samsung og iRiver komme med Portable Media Center-enheter. Samsungs YH-999 Portable Media Center vil ha en 20 GB harddisk, 3,5 tommer skjerm og en prislapp på 499 dollar. iRiver vil slippe PMC-100-serien med 20 eller 40 GB harddisk til priser mellom 499 og 599 dollar.

Det er uklart om og eventuelt når disse enhetene vil komme på markedet i Norge. Det meste av nedlastingstjenester er bare tilgjengelige for amerikanske brukere, så en del av funksjonaliteten vil dermed falle bort ved bruk i Norge. Det nok likevel ikke noe i veien for å bestille enhetene fra USA, for eksempel hos Amazon.com.

Til toppen