Bærbare får Intels ekstremprosessor

Dell og HP vil lansere bærbare bredskjerm-PC-er med den nye prosessoren Pentium 4 Extreme Edition.

Dell og HP vil lansere bærbare bredskjerm-PC-er med den nye prosessoren Pentium 4 Extreme Edition.

Intel lanserte Pentium 4 Extreme Edition for ti dager siden, som kraftprosessor beregnet på spillentusiaster. Det er en såkalt Northwood-variant av Pentium 4-prosessoren, det vil si ikke den teknologisk sett mer avanserte Prescott som skuffer ytelsesmålerne. Extreme-prosessoren har blant annet 3 MB integrert nivå 3 cache, og koster over dobbelt så mye som den heftigste Prescott-brikken. Ytelsen er betydelig større.

    Les også:

Det var ventet at de store PC-produsentene ville tilrettelegge stasjonære maskiner med Extreme, utstyrt med avanserte grafikk- og lydkort for å appellere til spillentusiastene.

Ifølge styrte lekkasjer til amerikansk presse, vil det også komme bærbare PC-er med Extreme-prosessor og øvrige egenskaper lagt opp med tanke på denne målgruppen – og andre med tilsvarende multimediebehov.

Batteritid er ingen vesentlig faktor for denne kategorien. Extreme-prosessoren krever over 100 watt.

Hewlett-Packard vil tilby en Extreme-variant av den bærbare bredskjermserien Pavilion zd7000, priset til i overkant av 2400 dollar.

Det er også ventet at Dell i kveld vil kunngjøre en Extreme-drevet Inspiron XPS.

I tillegg vil flere små leverandører satse på Extreme-maskiner med enda mer minne, større disker, integrerte DVD-brennere og så videre.

Til toppen