Bærbare kan nå utstyres med nok en prosessor

Fysikkprosessorer er ganske nytt selv i PC-verdenen, men nå står de bærbare PC-ene for tur.

Bærbare kan nå utstyres med nok en prosessor

Fysikkprosessorer er ganske nytt selv i PC-verdenen, men nå står de bærbare PC-ene for tur.

Fysikk handler blant annet om hvordan objekter beveger seg og innvirker på hverandre. I dataspill må slike beregninger gjøres hele tiden. Normalt gjøres dette av datamaskinen sentrale prosessor, men relativt nylig har det kommet et alternativ — fysikkprosessorer. Dette er brikker som skal avlaste CPU-en gjennom å ta over beregningen av de fysiske egenskapene i avanserte spill — for eksempel hvordan røyk eller tåke skal blafre rundt objekter som beveger seg.

I forrige uke annonserte Ageia den første utgaven av selskapets PhysX-prosessor som er beregnet for bærbare PC-er, PhysX 100M.

- Med forbløffende store og høyoppløste skjermer, flotte lydanlegg, tokjernede prosessorer og superkraftige grafikkprosessorer, er bærbare PC-er i dag helt klart fullt oppegående spillmaskiner. Så det er helt naturlig at vi skal bli i stand til å glede oss over den ekstra dimensjonen som tilføres med fysikk og nedbrytbare miljøer, sier Jon Peddie, analytiker i Jon Peddie Research, i en pressemelding.

Den nye prosessorer skal ha et effektforbruk på omtrent 10 watt ved normal spilling.

    Les også:

PhysX 100M-prosessoren er nå tilgjengelig og Ageia forventer at bærbare PC-er som tar den i bruk vil komme på markedet om kort tid.

Blant spillene som har støtte for fysikkprosessoren er Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2, Warmonger Operation: Downtown Destruction, Unreal Tournament 3 og CellFactor: Revolution.

Til toppen