Bærbare PCer brukes ikke som bærbare

Bærbare PCer brukes ikke som bærbare

Vi kjøper bærbare PCer som aldri før, men de fleste kunne klart seg uten, viser tall fra USA.

Salget av bærbare maskiner har passert salget av stasjonære maskiner.

Selv om de er dyrere, har mindre kapasitet og ytelse, samt at de er mindre fleksible i forhold til oppgradering, har de et stort fortrinn i forhold til de stasjonære maskinene: De er mobile. Man kan ta med seg en bærbar PC hvor som helst og man kan bruke de mens man er på farten.

Nå viser imidlertid en amerikanske undersøkelse utført av analyseselskapet MetaFacts at de fleste eierne av bærbare maskiner egentlig kunne klart seg like godt med stasjonære maskiner. De er rett og slett lite mobile i sin bruk av den bærbare PCen.

MetaFacts gjorde en omfattende undersøkelse av 7.321 amerikanske brukere.

Private brukere var mye mer aktive i sin bruk av den bærbare maskinen enn de som brukte den i jobben.

I privat bruk ble maskinen flyttet fra rom til rom og tatt med ut til restauranter, biblioteker, skoler, kaffebarer og på tur, mens de som primært brukte maskinen som et arbeidsverktøy for det meste brukte den på kontoret og på et rom i hjemmet.

- En av årsaken til at folk kjøper bærbare maskiner er at de vil bruke den hvor de enn måtte befinne seg, men hva de vil gjøre og hva de faktisk gjør er ikke alltid det samme, sier Dan Ness, sjefsanalytiker i MetaFacts til InformationWeek.

MetaFacts mener at kundene som kjøper bærbare blir litt skuffet etter at de har anskaffet maskinene.

- De tror de vil kunne være tilgjengelig overalt, men det er begrensninger i form av manglende internettilknyttninger. Dessuten er det et slit å drasse med seg en bærbar maskin overalt. Amerikanere kjøper løftet om bekvemmelighet, men virkeligheten er ikke helt der ennå, sier Ness.

Til toppen