Bærbare-prisene skal videre nedover

Bærbare-prisene skal videre nedover

I USA stuper prisene på bærbare PCer videre nedover. Hva med en maskin til 630 kroner?

Norske PC-kunder måtte i mange år misunne kunder i land som England og USA for langt lavere priser, men de siste årene har PC-prisene stupt i Norge.

Og prisfallet er neppe over, viser nye priskutt i USA. Priskrigen dreier seg nå stadig mer om bærbare PCer etterhvert som færre velger stasjonære maskiner. Her i Norge har de billigste bærbare PCene til rundt 4000 kroner, men i USA kommer det snart maskiner til 299 dollar - 1920 kroner - i salg. Det avslører lekkasjer av annonser, skriver Cnet.

Legger man på norsk moms og litt frakt, burde en slik maskin rundt 2500 kroner i Norge.

Og det er ikke ukjente kinesiske merker solgt i småbutikker. Det er en Compaq-modell fra HP - og den selges av Walmart og Staples, to av de største kjedene i USA.

Og synes du fortsatt at dette er for dyrt, selges maskinen nå på samme måte som mobiltelefoner. Du kan kjøpe maskinen for 630 kroner mot at du inngår et ADSL-abonnement med operatøren Vonage. ADSL-abonnementet koster altså mer enn maskinen.

Maskinene skal i følge Cnet dog være en svært enkel, men grei kontor-maskin: 512 MB minne, en 15,4 tommers skjerm, en harddisk på 60 GB og en Intel Celeron-prosessor.

Maskinen ligger ikke ute på Walmarts nettbutikk enda.

Til toppen