Bagger kan få strafferabatt

Betingelsen er at han hjelper dansk politi til å utrede komplekse forhold rundt IT Factory.

Bagger kan få strafferabatt

Betingelsen er at han hjelper dansk politi til å utrede komplekse forhold rundt IT Factory.

København (NTB): Den bedragerisiktede IT-direktøren Stein Bagger kan få til en strafferabatt dersom han velger å samarbeide med dansk politi.

Dersom dansk økokrim ber om Baggers hjelp til å utrede de komplekse forholdene rundt IT Factory og selskapets økonomi, kan det føre til at en strafferamme på i utgangspunktet åtte år blir redusert, skriver epn.dk.

Ifølge en ny regel i dansk straffelov kan det føres som formildende omstendighet dersom en gjerningsmann gir opplysninger som er avgjørende for å oppklare straffbare handlinger.

- Stein Bagger har et forhandlingskort i den forstand at han som utgangspunkt kan få en lavere straff dersom han angir andre, og hvis anklagemyndigheten anbefaler det og dommerne etterfølger oppfordringen, sier jussprofessor Lars Bo Langsted ved Aalborg Universitet.

Norskfødte Bagger, direktør i det konkursrammede selskapet IT Factory, er siktet for grovt bedrageri og dokumentfalsk. Han har innrømmet straffskyld for bedrageri og dokumentfalsk, men bestrider dansk politis oppfattelse av omfanget av lovbruddene.

Bagger meldte seg for amerikansk politi i Los Angeles lørdag 6. desember.

    Les også:

Til toppen