JUSS OG SAMFUNN

Baksaas avhørt av Økokrim

Vitnet om korrupsjons­saken om VimpelComs virksomhet i Usbekistan.

Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas var onsdag i møte med næringsminister Monica Mæland etter mistankene om korrupsjon i VimpelCom. Han er også avhørt av økokrim i saken.
Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas var onsdag i møte med næringsminister Monica Mæland etter mistankene om korrupsjon i VimpelCom. Han er også avhørt av økokrim i saken. Bilde: Per Ervland
19. nov. 2014 - 16:16

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas bekrefter onsdag at Økokrim har avhørt ham som vitne i korrupsjonssaken om VimpelComs virksomhet i Usbekistan.

Også nederlandsk økokrim har avhørt Baksaas, opplyser han til NRK. Også Økokrim bekrefter vitneavhøret.

Onsdag ettermiddag var Baksaas og styreleder Svein Aaser innkalt til næringsminister Monica Mæland (H) for å gi en redegjørelse. På vei inn i møtet, sa Baksaas følgende da han ble spurt om han føler seg trygg på at VimpelCom ikke har begått korrupsjon:

– I de dokumentasjonene som VimpelCom har redegjort for i sin rapportering, så er alle beslutninger og avtaler gjort innenfor anti-korrupsjonslovgivning etter amerikansk lov.

Også Aaser kom med en optimistisk kommentar til de fremmøtte journalistene.

– Jeg føler at vi har gjort den jobben vi bør gjøre. Om det er godt nok, får andre vurdere, sa styrelederen på vei inn til næringsministeren.

Klassekampen og flere andre medier har de siste dagene skrevet om korrupsjonsmistanker mot VimpelCom i forbindelse med selskapets aktiviteter i Usbekistan. Utbetalinger på inntil 600 millioner kroner fra VimpelCom skal ha gått til selskaper som har vært kontrollert av datteren til Usbekistans president.

Det norske storkonsernet kontrollerer 43 prosent av stemmene i VimpelCom, og Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas er en av fire nordmenn i VimpelComs styre. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.