KARRIERE

Baksaas blir i Telenor

Kunne gått av med pensjon i høst. Nå forlenger han.

Jon Fredrik Baksaas går ikke av som konsernsjef i Telenor ved fylte 60 år i høst. Her er Baksaas avbildet sammen med Telenor Norge-sjef Berit Svendsen under en presentasjon av fremtidens mobiltjenester for Telenors superbrukere i forrige uke.
Jon Fredrik Baksaas går ikke av som konsernsjef i Telenor ved fylte 60 år i høst. Her er Baksaas avbildet sammen med Telenor Norge-sjef Berit Svendsen under en presentasjon av fremtidens mobiltjenester for Telenors superbrukere i forrige uke. Bilde: Thomas Marynowski
29. sep. 2014 - 08:46

Det er styret i Telenor som har bedt Jon Fredrik Baksaas (59) om å forlenge arbeidskontrakten, opplyser selskapet.

Baksaas har akseptert. Konsernsjefen fyller 60 år i november og kunne da valgt å gå av med pensjon. I stedet blir han nå sittende ut neste kalenderår.

Blir rådgiver

Fra 1. januar 2016 går han av som konsernsjef. Fra samme tidspunkt går han over i en rolle som spesialrådgiver for Telenor i 12 måneder, hvor han vil fortsette å rapportere til styret, ifølge en pressemelding.

Jon Fredrik Baksaas har jobbet i Telenor siden 1989, og overtok som konsernsjef etter Tormod Hermansen i 2002. Telegiganten har under hans ledelse ekspandert kraftig internasjonalt.

– Gjør en god jobb

Styret i Telenor har ifølge NTB følgende å si om ønsket om å forelenge med Baksaas:

– Bakgrunnen for at vi ønsker å forlenge, er at han gjør en god jobb. Telenor fungerer bra, og vi ønsker å skape ro og forutsigbarhet rundt ledersituasjonen, sier styreleder Svein Aaser.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.