BEDRIFTSTEKNOLOGI

Baksaas forventer slappere UMTS-krav

Nå er Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas blitt sikker på at myndighetene skal bremse utbyggingstakten av UMTS-nett i Norge.

18. des. 2002 - 10:31

Dette kom frem på en middag Telenor holdt for journalister tirsdag kveld. Får Baksaas rett, vil dette kunne spare Telenor for store summer når selskapet kan utsette milliardinvesteringer.

I motsetning til i de fleste andre europeiske land, slapp de norske teleselskapene den samme UMTS-auksjonen som har ført deres konkurrenter ut i bunnløs gjeld. Vinnerne ble i stedet de selskapene som lovet å bygge ut nettene raskest, men siden har selskapene presset på overfor samferdselsmyndighetene for å få utsettelser.

Under sin presentasjon pekte Baksaas på at konkurrenten Tele 2 kun hadde fått 10 millioner kroner i bot av myndighetene for å skrinlegge sine UMTS-planer i Norge. Telenor-sjefen sa videre at han ikke hadde fått noen signaler fra myndighetene om at kravene til utbyggingstaktene av UMTS-nettet vil bli redusert, men sa at Tele 2-tilfellet gjorde at han og Telenor hadde en meget god sak overfor myndighetene.

I tillegg innrømmet NetCom i høst overfor digi.no at selskapet har sluppet gassen og vil ikke nå de utbyggingsmål man tidligere har lovet innen 1. desember. I et intervju med digi.no nylig, fortalte samferdselsminister Torild Skogsholm for første gang at man vurderte utsettelser i kravene.

Les også:

Denne saken er skrevet av iMarkedet, en søsterpublikasjon til digi.no. Her kan du lese hele saken på iMarkedet

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.