BEDRIFTSTEKNOLOGI

Baksaas forventer slappere UMTS-krav

Nå er Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas blitt sikker på at myndighetene skal bremse utbyggingstakten av UMTS-nett i Norge.

18. des. 2002 - 10:31

Dette kom frem på en middag Telenor holdt for journalister tirsdag kveld. Får Baksaas rett, vil dette kunne spare Telenor for store summer når selskapet kan utsette milliardinvesteringer.

I motsetning til i de fleste andre europeiske land, slapp de norske teleselskapene den samme UMTS-auksjonen som har ført deres konkurrenter ut i bunnløs gjeld. Vinnerne ble i stedet de selskapene som lovet å bygge ut nettene raskest, men siden har selskapene presset på overfor samferdselsmyndighetene for å få utsettelser.

Under sin presentasjon pekte Baksaas på at konkurrenten Tele 2 kun hadde fått 10 millioner kroner i bot av myndighetene for å skrinlegge sine UMTS-planer i Norge. Telenor-sjefen sa videre at han ikke hadde fått noen signaler fra myndighetene om at kravene til utbyggingstaktene av UMTS-nettet vil bli redusert, men sa at Tele 2-tilfellet gjorde at han og Telenor hadde en meget god sak overfor myndighetene.

I tillegg innrømmet NetCom i høst overfor digi.no at selskapet har sluppet gassen og vil ikke nå de utbyggingsmål man tidligere har lovet innen 1. desember. I et intervju med digi.no nylig, fortalte samferdselsminister Torild Skogsholm for første gang at man vurderte utsettelser i kravene.

Les også:

Denne saken er skrevet av iMarkedet, en søsterpublikasjon til digi.no. Her kan du lese hele saken på iMarkedet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.