TELEKOM

Baksaas håper det ordner seg i India

Telenor-sjefen tok opp skandalen med mobillisenser i Davos fredag.

30. jan. 2011 - 17:49

Davos (NTB-Andreas Bondevik): Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas håper selskapets problemer i India snart er over. Baksaas tok opp saken i Davos fredag.

    Les også:

Etter at Indias teleminister fikk sparken fra jobben i november, beskyldt for å ha solgt mobillisenser for billig, ble Telenors indiske selskap Uninor omtalt som ett av fire som i 2008 fikk kjøpe mobillisenser til en rimelig pris.

Men Telenor avviser at Uninor har fått mobillisens på en uregelmessig måte.

Løsninger
Fredag tok Telenor-sjefen opp selskapets problemer i India med medlemmer av landets regjering under Verdens økonomiske forum sitt årlige møte i den sveitsiske alpebyen Davos.

– Et stort land som India kan ikke leve lenge med uklarheter på et såpass viktig område som telekom når det gjelder fremtidige investeringer, sier Baksaas til NTB.

– Jeg håper at det kommer signaler på at de vil lande løsninger. Dette kommer vi til å ta opp med dem vi får anledning til å diskutere med, legger han til.

Ny Vimpelcom-strid
Baksaas har også møtt russiske deltakere på Davos-møtet. Men Telenor-sjefen benyttet ikke sjansen til å ta opp selskapets nye strid med Alfa, partneren i Vimpelcom.

Striden dreier seg om uenighet om oppkjøp av selskapet Wind Telecom. Det har tidligere kommet fram at både statsminister Vladimir Putin og president Dimitrij Medvedev spilte en aktiv rolle i den forrige konflikten mellom Telenor og Alfa.

– I stand til å håndtere
– Det vi har på tapetet i Vimpelcom, er en strak forretningsuenighet om et oppkjøp. Det har ikke noe med denne arenaen å gjøre. Om man tenker på beslutningstakere i det offentlige systemet i Russland, så har ikke dette noe på det bordet å gjøre.

Så du benyttet ikke sjansen her til å ta opp dette med russerne?

– Nei, sier Baksaas.

– Hvor problematiske er utfordringene Telenor har i India og Russland?

– Vi har holdt på internasjonalt i 15 år. Det har ikke vært lett før heller, men vi har vært i stand til å håndtere utfordringene underveis, sier han videre.

Må investere
– Er problemene dere har, prisen å betale for å være i tet i nye markeder?

– Realiteten er at verden ikke står der ute og venter på Telenor med rammebetingelser som passer oss. Det indiske markedet er preget av en intens priskrig. Og vi vet at når et marked bygger seg opp sånn, må man investere, sier Baksaas.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Telenors mål i India er å gå i balanse på inntekter og utgifter innen utgangen av 2012, tre år etter oppstart. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.