BEDRIFTSTEKNOLOGI

Baksaas overtar Telenor Bedrift

Visekonsernsjef Jon Fredrik Baksaas går fra i dag inn som leder av Telenor Bedrift etter Daniel Johannesson. Samtidig vil Telenor Privat og Telenor Mobil fra årsskiftet få en felles ledelse ved at Stig M. Herbern blir administrerende direktør i begge selskapene.

Øystein Kvistad
9. des. 1997 - 11:57

Dagens styreformann og visekonsernsjef Jon Fredrik Baksaas (43) blir altså ny leder i Telenor Bedrift. Konsernsjef Tormod Hermansen overtar styreformannsvervet. Baksaas fortsetter som visekonsernsjef med hovedansvar for Telenors virksomhet i det norske markedet, opplyser Telenor i en pressemelding.

Nåværende leder av Telenor Bedrift AS, Daniel Johannesson, slutter for å gå over i ny stilling som generaldirektør for Statens Järnvägar i Sverige.

- Vi ønsker å knytte Telenor Bedrift, som er vårt viktigste og største forretningsområde, sterkere til konsernledelsen i Telenor. Samtidig sikrer vi kontinuiteten i selskapets ledelse og utvikling, sier Jon Fredrik Baksaas i pressemeldingen.

Baksaas kom til TBK AS i 1989 der han var økonomidirektør og senere viseadministrerende og administrerende direktør.I 1994 kom han med i konsernledelsen i Telenor med ansvar for økonomi/finans. Sist sommer ble han visekonsernsjef med ansvar for Telenors operative virksomhet i Norge. Baksaas har også yrkeserfaring fra Det norske Veritas, Stolt Nielsen Seaway AS og Aker AS.

En annen organisasjonsendring som gjøres fra årsskiftet er at Telenor Privat og Telenor Mobil får en felles ledelse ved at Stig M. Herbern (40) blir administrerende direktør i begge selskapene.

Skillet mellom faste og mobile teletjenester blir etterhvert borte både teknologisk og pris- og markedsmessig, derfor samles nå trådene i en felles ledelse. Selskapene fortsetter imidlertid som separate aksjeselskap.

Nåværende leder av Telenor Privat, Stein Gustavsen, går inn som direktør i Telenor AS med prosjekt- og styringsoppgaver knyttet til Telenors integrerte verdikjede på tvers av forretningsområdene i det norske markedet.

Herbern overtok ledelsen av Telenor Mobil AS i 1996. Før det var han adm. direktør i Telenor Media AS fra 1993 og har blant annet vært rektor og øverste leder av Oslo Handelshøyskole, salgs- og markedsdirektør ved Nora Mineralvann AS, adm. direktør for Coca Cola AB i Sverige og marketingsjef for Coca Cola Norge AS.

digi.no følger opp saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.