TELEKOM

Baksaas til topps i GSMA

Telenor-sjefen skal lede 800 mobilselskaper.

Jon Fredrik Baksaas i Telenor er av GSMA valgt som styreleder for resten av styret i bransjeorganets nåværende funksjonsperiode og ut neste år.
Jon Fredrik Baksaas i Telenor er av GSMA valgt som styreleder for resten av styret i bransjeorganets nåværende funksjonsperiode og ut neste år. Bilde: Per Ervland
28. okt. 2013 - 09:51

Telenor gjør det kjent i en pressemelding mandag at konsernsjef Jon Fredrik Baksaas (59) er valgt som ny styreleder i det internasjonale bransjeorganet GSM Association (GSMA).

Dermed rykker han helt til topps i organet, etter å ha sittet som styremedlem fra 2009 og nestleder fra 2010.

GSMA representerer nærmere 800 av verdens mobiloperatører, samt ytterligere 250 selskaper som blant annet håndsett- og teleutstyrsprodusenter, nett- og programvareselskaper, tilknyttede aktører innen finanstjenester, helse, media med flere.

Baksaas sier i en kommentar at han ser frem til å samarbeide med resten av styret og GSMA-ledelsen i å fremme viktige industrisaker.

– Det er veldig inspirerende å arbeide i en industri som har så dyptgående og økende innvirkning på mennesker og samfunn vi betjener. Å knytte enda flere til mobilt Internett er en topp prioritet, sier han.

Jon Fredrik Baksaas erstatter Telecom Italias konsernsjef Franco Bernabé i vervet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.