Baksmell for SCO i Tyskland

Messearrangøren LinuxTag fikk medhold i tysk rett at SCO må enten trekke tilbake eller dokumentere anklagene mot Linux.

Messearrangøren LinuxTag fikk medhold i tysk rett at SCO må enten trekke tilbake eller dokumentere anklagene mot Linux.

Tyske LinuxTag er Europas største messe for Linux og åpen kildekode. Årets arrangement er fra 10. til 13. juli i Karlsruhe. Arrangøren reagerer mot brevet som SCO Group sendte 1500 Linux-brukere om at de risikerte juridiske represalier dersom de fortsatte med å bruke gratissystemet. SCO påstår at Linux inneholder kode som er beskyttet av selskapets rettigheter til Unix.

    Les også:

LinuxTag mener denne trusselen, som SCO siden har prøvd å dempe, utgjør et ulovlig konkurransehemmende utspill. SCO ble informert om dette synet 23. mai. 28. mai gikk LinuxTag til juridiske skritt for å tvinge SCO til enten å dokumentere påstandene innen 30. mai, eller trekke dem tilbake. SCO har gjentatte ganger lovet dokumentasjon, men har ikke publisert noe ennå.

LinuxTag fikk medhold i en tysk rett, og SCO har foreløpig gitt etter ved å stenge hele sitt tyske nettsted.

Ifølge SCOs nyutnevnte sjefjurist Ryan Tibbitts, ble nettstedet stengt i et forsøk på å unngå ytterligere juridiske komplikasjoner.

Konsulentselskapet Ovum kom for noen dager siden med en sjeldent krass uttalelse som stemplet SCO-brevet som "vrøvl" ("nonsense"), og at det verste Linux-brukere risikerer, er å måtte erstatte eller rekompilere sin Linux-kjerne om noen måneder. Ovum mener at om SCO hadde virkelig vært innstilt på å løse sitt eventuelle problem, ville det vært en smal sak å invitere Linux-fellesskapet til samarbeid, og bruke dager – ikke uker – på å renske systemet for SCOs opphavsrett.

Ovum peker på at SCO utsetter seg for stor fare, blant annet fordi det slapp til på Nasdaq-børsen med løfter om å bli "det ledende salgsstedet for Linux til storbedrifter". Noen måneder seinere trakk SCO hele sin Linux-satsing, under henvisning til at Linux er som en tråsykkel sammenliknet med "luksusbilen" Unix.

Ovum tolker SCOs Linux-søksmål mot IBM som et desperat forsøk på å redde selskapet, men at de ikke skjønner hvordan SCO forestiller seg at dette vil skje. Gjengse spekulasjoner går ut på at SCO på et eller annet vis jakter etter noen å selge seg til.

Til toppen