Bedriftsteknologi

Bakterier gir den beste lagringen på sikt

Japanske forskere mener bakterier kan oppbevare binære data i en million år.

1. mars 2007 - 12:28

En gruppe forskere melder, ifølge New Scientist og det japanske nettstedet Techon, at de har greid å lagre binære data i bakterier. En datasimulering viser at dataen vil oppbevares i bakteriekolonien over minst en million år. Plassen som kreves for lagringen er også langt mindre enn i selv de tetteste mediene i bruk i dag.

Forskerne kommer dels fra Institute for Advanced Biosciences ved Keio University, dels fra Shonan Fujisawa Campus. De brukte bakteriet Baccilius Subtilis, en type som blant annet finnes i vanlig jord, som de manipulerte med syntetisk DNA.

Den syntetiske DNA-en kopieres kontinuerlig til påfølgende bakteriegenerasjoner. For å unngå at den binære informasjonen endres over tid, kopieres den syntetiske DNA-en til fire forskjellige steder i bakteriets genom. Denne redundansen skal være tilstrekkelig til å sikre at informasjonen kan gjenvinnes, selv etter mange hundre tusen år.

Det eneste vilkåret er at bakteriekulturen holdes levende.

– Informasjon lagret ved hjelp av DNA vil antakelig være holdbar i mer enn en million år, sier Ohashi Yoshiaki fra Keio University til New Scientist.

Forskerne testet metoden ved å lagre denne berømte formelen:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Se flere jobber
Tre jobbtilbud 10 måneder før masteravslutning!
Les mer
Tre jobbtilbud 10 måneder før masteravslutning!
Få annonsen din her og nå frem til de beste kandidatene
Lag en bedriftsprofil
En tjeneste fra