Ballmer: – Bare Microsoft kan gi Apple skikkelig konkurranse

Har ingen tro på de andre konkurrentene.

Ballmer: – Bare Microsoft kan gi Apple skikkelig konkurranse
Steve Ballmer har ikke mistet troen på Microsoft, selv om han ikke lenger leder selskapet. Bilde: Marius Jørgenrud

Steve Ballmer, Microsofts tidligere toppsjef, ble rett før helgen intervjuet av Bloomberg. I intervjuet blir Ballmer blant annet spurt om hva han mener om Apple.

– De har gjort en god jobb. [...] Men Microsoft gir dem kamp om pengene, sier Ballmer. Han mener at ingen andre på alvor forsøker å konkurrere mot Apple om maskinvare.

Bare to

– Hvem er det som virkelig går etter Mac? Hvem går virkelig etter iPad?, spør Ballmer. Han svarer at det i utgangspunktet bare er Microsoft og Samsung, men at bare Microsoft har de nødvendige evnene innen både programvare og maskinvare.

– Dersom det skulle komme noen konkurranse i det hele tatt, vil det komme fra Microsoft, sier han.

Han legger til at det ikke nødvendigvis handler om å slåss om markedsandelene innen kategorier hvor Apple er ledende i dag, men at det er viktig «å ta» nye og kommende produktkategorier.

Ballmer mener at Microsoft nye Surface Book tilhører en slik ny produktkategori, uten å spesifisere dette nærmere.

Enheten er i utgangspunktet en 2-i-1-enhet, altså en pc hvor skjermdelen kan tas av og brukes som nettbrett. Tastaturdelen inneholder et ekstra batteri og, avhengig av modell, også et separat grafikkort.

Bakgrunn: Selvsikre Microsoft slo på stortromma 

Amazon

Intervjuet starter dog med at Ballmer sier at Amazon, som også har sitt hovedkontor i Seattle, i stor grad kjemper om de samme talentene. Men Ballmer sier han ikke tror at Amazon er noe bra sted å jobbe, fordi så mange av dem som forlater Microsoft for å bli Amazon-ansatte, kommer tilbake innen to år.

Les også: Amazon garanterer en riktig «god jul» 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.