Microsoft og maskinvare

Ballmer: – Bare Microsoft kan gi Apple skikkelig konkurranse

Har ingen tro på de andre konkurrentene.

Steve Ballmer har ikke mistet troen på Microsoft, selv om han ikke lenger leder selskapet.
Steve Ballmer har ikke mistet troen på Microsoft, selv om han ikke lenger leder selskapet. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Har ingen tro på de andre konkurrentene.

Steve Ballmer, Microsofts tidligere toppsjef, ble rett før helgen intervjuet av Bloomberg. I intervjuet blir Ballmer blant annet spurt om hva han mener om Apple.

– De har gjort en god jobb. [...] Men Microsoft gir dem kamp om pengene, sier Ballmer. Han mener at ingen andre på alvor forsøker å konkurrere mot Apple om maskinvare.

Bare to

– Hvem er det som virkelig går etter Mac? Hvem går virkelig etter iPad?, spør Ballmer. Han svarer at det i utgangspunktet bare er Microsoft og Samsung, men at bare Microsoft har de nødvendige evnene innen både programvare og maskinvare.

– Dersom det skulle komme noen konkurranse i det hele tatt, vil det komme fra Microsoft, sier han.

Han legger til at det ikke nødvendigvis handler om å slåss om markedsandelene innen kategorier hvor Apple er ledende i dag, men at det er viktig «å ta» nye og kommende produktkategorier.

Ballmer mener at Microsoft nye Surface Book tilhører en slik ny produktkategori, uten å spesifisere dette nærmere.

Enheten er i utgangspunktet en 2-i-1-enhet, altså en pc hvor skjermdelen kan tas av og brukes som nettbrett. Tastaturdelen inneholder et ekstra batteri og, avhengig av modell, også et separat grafikkort.

Bakgrunn: Selvsikre Microsoft slo på stortromma 

Amazon

Intervjuet starter dog med at Ballmer sier at Amazon, som også har sitt hovedkontor i Seattle, i stor grad kjemper om de samme talentene. Men Ballmer sier han ikke tror at Amazon er noe bra sted å jobbe, fordi så mange av dem som forlater Microsoft for å bli Amazon-ansatte, kommer tilbake innen to år.

Les også: Amazon garanterer en riktig «god jul» 

Til toppen