Ballmer endrer ikke budet på Yahoo

Det skal være betydelig og økende skepsis internt i Microsoft mot å realisere kjøpet.

Ballmer endrer ikke budet på Yahoo

Det skal være betydelig og økende skepsis internt i Microsoft mot å realisere kjøpet.

Da Yahoo la fram kvartalsresultatet sitt tirsdag kveld, var reaksjonen fra analytikerne at resultatet var godt, men ikke godt nok til å friste eller presse Microsoft til å høyne budet.

    Les også:

I går bekreftet Microsoft-sjef Steve Ballmer at så er tilfelle: Han uttalte at Microsoft vil heller greie seg uten Yahoo hvis det viser seg at det kan være vanskelig å gjennomføre kjøpet.

Ifølge Wall Street Journal skal det være betydelig og økende skepsis blant Microsoft-ansatte mot å kjøpe Yahoo. Skepsisen øker etter hvert som tiden går, heter det. De som arbeider med online-tjenester mener Yahoo kan true deres egen situasjon, mens de som arbeider i andre Microsoft-avdelinger frykter at oppkjøpet vil ta alt for mye av ledelsens oppmerksomhet.

Ifølge Business Week befinner Yahoo og Microsoft seg i en klassisk spillsituasjon: Tiden spiller mot begge, samtidig som begge ser seg best tjent med at motparten kommer med et utspill.

Lørdag 26. april er fristen Microsoft har satt for et avgjørende svar fra Yahoo på tilbudet om 44,6 milliarder dollar. Microsoft har truet med å lansere egne kandidater til Yahoos styre dersom det nåværende styret ikke gir seg. En liste på ti navn skal allerede være klar.

Til toppen