Ballmer får på pungen

Mister bonus – igjen.

Ballmer får på pungen
Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, må atter en gang leve med at bonusen hans kuttes. Årsaken denne gang er at selskapet ikke har føyet seg etter EUs pålegg om nettlesere samt dårlige resultater i online-divisjonen. Bilde: Mark Doyle / Splash News and Pictures / All Over Press

Microsofts toppsjef Steve Ballmer bør ikke inkludere full bonus når husholdningsbudsjettet skal legges. Styret i programvaregiganten har nemlig kuttet i bonusen til Ballmer for selskapets regnskapsmessige 2012, melder Bloomberg News.

For dette året ble den kontroversielle toppsjefen tilgodesett med 620 000 dollar, 3,6 millioner norske kroner. Hadde Ballmer fått full uttelling på bonusen kunne han tatt imot rett i underkant av 1,4 millioner dollar, nesten åtte millioner kroner. Ballmers grunnlønn er på 685 000 dollar, rett i underkant av fire millioner kroner.

Årsaken til det labre bonusutbyttet er todelt, viser en innberetning Microsoft har levert til amerikanske finansmyndigheter. For det første har ikke Ballmer klart å få nytt liv i online-divisjonen hvor Bing og en rekke av nettsky-tjenestene til Microsoft er plassert. Dette har i lang tid vært et tapssluk av dimensjoner.

For det andre må Ballmer se bonustrekk fordi Microsoft ikke har fulgt påleggene fra EU om å unnlatt å vise sine kunder til andre nettlesere enn Internet Explorer. Dette ble giganten tvunget til å gjøre etter et forlik med EU i 2009.

Det er ikke første gangen Ballmer får trekk i bonusen. I fjor ble det trekk, den gangen på grunn av skuffende utvikling i online-aktivitetene. I 2009 var årsaken til bonusnedgang sviktende resultater.

Ballmer har imidlertid til salt i grøten. Han er på 48. plass på Bloombergs milliardærliste etter å ha tjent svært godt på Microsoft-aksjer.

    Les også:

Les mer om: