ANALYSER

- Ballmer får sparken i 2010

Newsweek har sett i krystallkulen, men begrunner påstanden.

I likhet med mange andre har Newsweek kommet med sine spådommer for IT-bransjen for 2010. De fleste av Newsweeks ti punkter er lite oppsiktsvekkende, men punkt nummer ni vekker oppmerksomhet.

Newsweek mener at Microsoft-sjef Steve Ballmer vil bli presset ut av selskapet i løpet av 2010. Ballmer har i januar 2010 vært administrerende direktør (CEO) for Microsoft i ti år, men har ifølge Newsweek liten grunn til å feire.

I løpet av perioden Ballmer har hatt denne stillingen, har aksjekursen til Microsoft falt med nesten 50 prosent, noe som er dårligere enn de fleste andre teknologiselskaper, men også svakere enn gjennomsnittet på Dow Jones.

Newsweek mener at Microsoft har blitt så distrahert av det avisen kaller «Windows Vista-fiaskoen» at selskapet har feilet i alle de nye teknologimarkedene som har oppstått det siste tiåret.

Blant eksemplene som Newsweek nevner, er Internett-søk og nøkkelordannonsering, MP3-spillere og nettsalg av musikk. I tillegg svikter Windows Mobile på et tidspunkt hvor salget av smartmobiler når stadig nye høyder.

Newsweek har ikke spesielt mye pent å si om Ballmers personlighet og mener at han også klønet det til i forsøket på å kjøpe Yahoo.

Steve Ballmer og Bill Gates
Steve Ballmer og Bill Gates

Blant det som vanskeliggjør Ballmers potensielle avgang, uansett når den kommer til å skje, er at han ble ansatt av Bill Gates, og at de to har vært venner siden de gikk på Harvard College på 1970-tallet. Ifølge Newsweek må Gates derfor sørge for at Ballmer kan unngå å tape ansikt.

Det er heller ingen klar arving i Microsoft-systemet, men Newsweek mener at investorene nå må ha blitt temmelig utålmodige over tingenes tilstand.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.