BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ballmer feilsitert om Xbox 2

Om Xbox 2 kommer i 2006 virker likevel like uvisst som før Steve Ballmers Japan-besøk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. juni 2003 - 11:38

Den japanske avisen Nihon Keizai Shimbun rapporterte i slutten av forrige uke at Microsoft-sjef Steve Ballmer under en pressebegivenhet hadde sagt at neste generasjon av Xbox, foreløpig bare kjent som Xbox 2 eller Xbox Next, skulle komme på markedet i 2006.

    Les også:

Ifølge News.com har den japanske avisen i løpet av helgen kommet med en rettelse hvor det heter at avisen ved en feiltakelse har kreditert uttalelsen til Ballmer mens den i stedet skulle reflektere de generelle forventningene til industrianalytikerne i forbindelse med en timingen av neste generasjon med spillkonsoller. I tillegg var årstallet som ble oppgitt, feil. Det korrekte årstallet skal være 2005.

Ifølge analytikerne har spillkonsoller generelt en levetid på fem år før neste generasjon kommer på markedet. Detete betyr at Sony normalt burde komme med en etterfølger til Playstation 2 i 2005. Men samtidig er det også kjent at Sony sliter med utviklingen av Cell-prosessorene som skal være sentrale brikker i Playstation 3.

I stedet har Sony den siste måneden annonsert flere nye produkter basert på teknologien fra Playstation 2, noe som muligens vil skape økt oppmerksomhet for merkevaren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.