KARRIERE

Ballmer forlater Microsoft-styret

Men vil fortsatt være selskapets største enkeltaksjonær.

Man kan nok si mye om Steve Ballmer, men han underholdende har han vært. Nå forlater han tilsynelatende Microsoft fullstendig, 34 år etter at han begynte i selskapet.
Man kan nok si mye om Steve Ballmer, men han underholdende har han vært. Nå forlater han tilsynelatende Microsoft fullstendig, 34 år etter at han begynte i selskapet. Bilde: Bryan Mitchell/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. aug. 2014 - 07:34

Steve Ballmer kunngjorde tirsdag at han trekker seg som medlem av Microsofts styre. Kunngjøringen kom i et åpent brev stilet til Satya Nadella, som overtok som Microsofts toppsjef etter Ballmer i februar i år.

Ballmer skriver at han etter at han sluttet som Microsofts toppsjef har fått tid til å reflektere over blant annet sitt engasjement i selskapet, og at han kommet til visse konklusjoner, blant annet at han nå trekker seg som styremedlem.

Hovedbegrunnelsen er at han har fått mye annet å gjøre. Ballmer har kjøpt basketball-laget Los Angeles Clippers og vil være tett involvert når NBA-sesongen starter i oktober. Dessuten han tatt på seg undervisningsoppdrag, i tillegg til at han selv studerer. Alt i alt tar dette mye tid, skriver Ballmer, som gjør det klart at avgangen fra styret gjelder med umiddelbar virkning.

– Gitt min tiltro (til Microsofts nye strategier, journ. anm.) og mengden av nye forpliktelser jeg nå tar på meg, mener jeg det vil være vanskelig for meg å fortsette å delta i styret, og det er best for meg å ta skrittet videre, skriver Ballmer.

I brevet kommer han samtidig med noen råd til selskapets ledelse og ansatte.

– Microsoft vil være nødt til å være dristige og satse tungt for å lykkes under de nye forholdene. Det å skrive flott programvare er en enorm bragd, og å selge programvare har vært en fabelaktig virksomhet. I mobil-first, cload-first-verdenen vil programvareutvikling fortsatt være en sentral ferdighet, men suksess krever at inntjeningen flyttes til bedriftsabonnementer, bruttomarginer på maskinvare og annonseomsetning. Å gjøre denne endringen samtidig som at man også administrerer den eksisterende programvarevirksomheten på en god måte, krever en dristighet og en fryktløshet som jeg tror ledergruppen har. Styret vårt må også støtte og oppmuntre til denne fryktløsheten slik at aksjeeierne får mest mulig ytelse fra Microsoft, skriver Ballmer.

Han legger til at han ikke har noen om ikke å være den største enkelteieren av Microsoft-aksjer også i overskuelig framtid.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.