Ballmer frykter ikke Android

Googles operativsystem bekymrer ikke Microsoft-sjefen, men Symbian og Linux Mobile ser tøffere ut.

Ballmer frykter ikke Android

Googles operativsystem bekymrer ikke Microsoft-sjefen, men Symbian og Linux Mobile ser tøffere ut.

Steve Ballmer avviser at Android kan true markedsposisjonen til Windows Mobile.

- Google vil få problemer med å overbevise mobilprodusenter til å ta i bruk Googles operativsystem, som gis bort gratis.

Det sa Microsoft-sjefen under et foredrag på en telekom-konferanse i Sydney, Australia i går ifølge SeattleTechReport.

- Jeg sier ikke at de ikke kan bli en faktor, men vi befinner oss i en verden med Symbian, BlackBerry og Linux Mobile. Google kan bli en faktor senere, men nå ser disse konkurrentene tøffere ut. Vi får se hvordan Google takler denne konkurransen, sa Ballmer ifølge ITworld.com.

Ballmer sa også at han ikke helt forstod forretningsmodellen for hvordan Google skal kunne tjene penger på Android.

- Hvis jeg hadde fortalt våre aksjonærer at «Hei, vi lanserte akkurat et nytt produkt, som ikke har noen inntektsmodell, hurra for meg» - så tviler jeg på at de ville blitt særlig fornøyde. Det er akkurat det Google forteller sine investorer om Android, sa Ballmer ifølge ITworld.com.

Microsoft-sjefen antydet dessuten at fordi Android er gratis, så har kanskje ikke Google særlige incentiver for å investere like mye for å forbedre produktet, som hvis det var snakk om et produkt folk faktisk betalte for.

Tidligere har Ballmer slått fast at Apples strategi for å koble maskinvare og programvare begrenser det potensielle markedet for iPhone.

Likevel solgte Apple 6,9 millioner mobiltelefoner siste kvartal. I samme periode ble det ifølge analyseselskapet Canalys levert 5,4 millioner mobiltelefoner med Windows Mobile.

Apple har det siste året opplevd en kraftig vekst i markedet for mobiltelefoner, og målt i omsetning er selskapet verdens tredje største leverandør av mobiltelefoner.

Til toppen