BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ballmer innrømmer Surface RT-bommert

– Vi selger for få Windows-enheter.

Office-støtte har ikke vært nok til å få fart på Surface RT-salget.
Office-støtte har ikke vært nok til å få fart på Surface RT-salget. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images / All Over Press
29. juli 2013 - 08:40

Under et internt Microsoft-arrangement i forrige uke skal Microsoft-sjef Steve Ballmer har snakket ganske åpent om utfordringene som kom tydelig til syne i de siste regnskapstallene.

Det er først og fremst det faktum at Microsoft måtte skrive ned verdien av de usolgte Windows RT-brettene med hele 900 millioner dollar som vakte oppsikt i tallene som ble presentert for knapt to uker siden.

– Vi bygget noen flere enheter enn vi kunne selge, skal Ballmer ha sagt, ifølge flere kilder som blant annet The Verge har vært i kontakt med.

Rett før kvartalstallene ble presentert, senket Microsoft prisen på RT-brettene med omtrent 30 prosent.

Ballmer skal også kort ha omtalt det totale Windows-salget.

– Vi selger ikke så mange Windows-enheter som vi ønsker, sa han ifølge Neowin.

Selskapet fokuserer nå på de viktige skolestart- og julesalg-sesongene, ved å sikre at enheter basert på Windows 8 og senere 8.1 er tilgjengelige i flere butikker. Selskapet har inngått samarbeid med Best Buy-kjeden om å opprette egne Windows Store-avdelinger hos mer enn 500 forhandlere.

Under arrangementet skal Ballmer også ha tatt opp hvor viktig det er å få en Instagram-applikasjon til Windows Phone. Ifølge Neowin skal ha sagt at det er viktigere enn at det skulle komme 900 000 andre applikasjoner til plattformen. Det er ukjent hvorfor Microsoft ikke har greid å overtale Facebook-eide Instagram til å lage en offisiell applikasjon for Windows Phone.

Til slutt lovet Ballmer at utviklingen og testingen av nye Surface-brett går stadig framover.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.