Ballmer lar Yahoo steke i eget fett

Et «hemmelig våpen» kan gi Microsoft-sjef Steve Ballmer Yahoo-skalpen for en billig penge.

Ballmer lar Yahoo steke i eget fett

Et «hemmelig våpen» kan gi Microsoft-sjef Steve Ballmer Yahoo-skalpen for en billig penge.

Yahoo har fått flere omganger med skikkelig juling på børsen etter at de avviste budet fra Microsoft, og etter at søkeavtalen med Google gikk i vasken.

Nå sier Yahoo-sjef Jerry Yang at Microsoft burde kjøpe Yahoo, men blir møtt med en kald skulder fra Microsoft.

- Vi ga et bud, vi ga enda et bud, og vi gikk videre, sa Steve Ballmer på en forretningslunsj, ifølge Reuters.

Han avviser at Microsoft fortsatt er interessert.

- Vi prøvde å inngå et partnerskap rundt søk, men det fungerte heller ikke. Vi er ikke interessert i å gå tilbake og se på oppkjøpsmulighetene en gang til, og jeg skjønner ikke at de skulle være interessert i det heller, sier Ballmer til Reuters.

Det spørs imidlertid om ikke dette er ren taktikk. Microsoft vil fortsatt ha en interesse i markedsandelen til Yahoo, men ved å la selskapet steke i sitt eget fett en stund kan prisen trolig presses ned og få både ledelse og ansatte til å mørne.

Forbes.com skriver at Ballmer har et «hemmelig våpen», ett ess i ermet, i dette spillet.

Svært mange av Yahoos investorer er tungt lastet med aksjer i Microsoft. De vil ikke komme godt ut av et bud der Yahoo overprises, men vil tjene mer på at Microsoft får Yahoo til en god pris.

18 av Yahoo's 25 største aksjonærer har mer penger investert i Microsoft enn i Yahoo. De eier totalt 42 prosent av aksjene i Yahoo, og har 4,4 ganger så store verdier i Microsoft.

Microsoft kan ikke bruke dette til å presse prisen ytterligere ned uten å komme i konflikt med lovgivningen rundt verdipapirer, men det er et effektivt virkemiddel for å unngå å skyte prisen i været. Så lenge Yahoos aksjekurs av naturlige grunner faller, så er det fritt frem for aksjonærene å vurdere om et eventuelt bud fra Microsoft er høyt nok eller ikke.

På den annen side er de avhengig av at et eventuelt oppkjøp oppleves som vennlig for å kunne beholde nøkkelpersonell med mange egne aksjer og opsjoner. Det er derfor god grunn til å tro at et slikt bud kommer når Yahoo-ledelsen har stekt lenge nok i sitt eget fett.

    Les også:

Til toppen