Ballmer: - Linux ingen alvorlig trussel

Microsoft-sjef Steve Ballmer er sikker på at dagens Linux-brukere vil velge bort operativsystemet på sikt.

I et intervju med News.com, blir Microsoft-sjef Steve Ballmer blant annet spurt om konkurransen med Linux. På et spørsmål om hvorfor han tror folk tar i bruk Linux, svarer han at folk ikke egentlig vurderer Linux noe særlig på klientsiden, mens bruken på serversiden først og fremst skyldes at en del mennesker med erfaring fra Solaris ønsker å flytte over til Intels maskinvare for å spare penger.

- Vi er nødt til å bevise at vi er gode nok, og noen mennesker velger Linux. Jeg tror ikke det kommer til å forbli situasjonen.

Dette er nye toner fra Microsoft-sjefen, som tidligere blant annet har sagt at Linux er Microsofts hovedfiende nummer én.

    Les også:

Ballmer kommer i intervjuet med News.com med mer kritikk av Linux. Han mener blant annet at operativsystemet er lite innovativt.

- Innovasjon er ikke noe som er enkelt å få til i et den typen distribuerte miljøer som det åpen kildekode/Linux-verdenen arbeider i. Jeg vil si at våre kunder har sett langt mer innovasjon fra oss enn de har sett fra det miljøet, sier Ballmer.

- Linux i seg selv er en klone av et operativsystem som er over 20 år gammelt. Det er hva det er. Det er hva du kan få i dag, en klone av et 20 år gammelt system. Jeg sier ikke at det ikke har sin plass hos noen kunder, men det er ingen innovativ påstand.

Ballmer mener også at Microsofts utviklingsmodell er bedre enn den åpen kildekodebaserte.

- Hvis du trenger en feilfiks nå, må vi muligens yte bedre, men du vet hvor du skal henvende deg. Det er ingen du kan henvende deg til dersom du som Linux-kunde sier "Jeg trenger dette". Du kan ikke henvende deg til IBM, det er ikke de som skriver koden. Alt de kan si er " Du kan ringe oss og spørre et spørsmål, men hvis du virkelig vil ha noe gjort, kan vi ikke gjøre det".

I intervjuet svarer Ballmer også blant annet på spørsmål om Xbox-salg og hvem Microsoft anser som målgruppe for Windows Server 2003.

Du kan lese hele intervjuet her.

Til toppen