Ballmer må forsvare Microsofts kostnadsnivå

Ballmer må forsvare Microsofts kostnadsnivå

Steve Ballmer måtte på en investor-presentasjon i går forsvare selskapets økte kostnader.

Microsoft fikk juling på børsen etter at de la frem tall og prognoser som viste at selskapet vil få økte kostnader fremover i forbindelse med satsningen på å ta igjen Googles forsprank på søkemotormarkedet.

Microsoft-sjef Steve Ballmer stilte overraskende opp på en investorpresentasjon for å forsvare selskapets økte kostnader overfor analytikerne som følger selskapet.

- Hvis man tror på den muligheten som vi tror på, så man investere deretter. Å bruke litt mer på forskning og utvikling istedenfor litt mindre er en smart ting å gjøre, uttalte Ballmer på investor presentasjonen ifølge Wall Street Journal.

Microsofts kostnader innen investeringer og oppkjøp vil øke til 2, milliarder dollar i Microsofts avvikende regnskapsår for 2006 som avsluttes 30. juni. Det er en kraftig økning fra fjorårets ene milliard og markedet har reagert negativt. Microsofts aksjonærer er redde for at dette skal skjære dypt inn i selskapets høye fortjenestemarginer. Driftskostnadene vil også som en følge av mange nye initiativer for å få Microsoft teknologiene mer over på web. Ballmer fortalte at Microsoft forventer 2,6 milliarder i økte driftskostnader.

Windows har blitt kraftig forsinket og skal nå lanseres i første kvartal av 2007. Det har vært med på å øke kostnader og nå fokuserer Microsoft på å legge alt til rette for operativsystemet og den nye Office-utgaven som omtrent samtidig.

- Det er viktig at disse produktene får en god start, sa Ballmer.

Til toppen