BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ballmer mener dagens bærbare PCer snart er historie

Microsoft-sjef Steve Ballmer er så sikker på du vil bli hekta på TabletPC at han fremsetter en svært frisk spådom.

19. nov. 2002 - 09:29

Microsoft lanserte sitt TabletPC-system 7. november. Tilpasningen av Windows, pekeskjermer og ny design vil la deg tegne, skrive og peke rett på skjermen på maskiner fra en lang rekke produsenter. Det er trolig HP som får den første maskinen i salg her i Norge. Det vil skje i løpet av desember og prisen på maskinen som lar deg brette skjermen ned over tastaturet vil ligge på 19.000 kroner uten moms.

Les også:

I går fremla Microsofts daglige leder Steve Ballmer følgende friske påstand: I løpet av bare tre til fire år kommer dagens bærbare maskiner til å være historie - så å si alle bærbare maskiner kommer til å være TabletPC-er, enten de har tastatur eller har droppet det. Ballmer mener selvfølgelig at Microsofts nye programvare er bedre, men etter å ha snakket med alle sine partnere, hevder han at det er så billig å lage TabletPC-skjermer at dette vil bli standard i løpet av altså bare noen år.


digi.no har prøvd ut både TabletPC-maskiner fra både Toshiba og HP og kan underskrive på at mulighetene for å tegne og skrive rett på skjermen er besnærende. Det tar ikke lang tid før mulighetene virker svært naturlige og når du hopper tilbake til en vanlig bærbar savner du tavlevarianten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.