BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ballmer omrokerer i Microsofts ledelse

Vil ha bedre kompetanse og mer innovasjon.

Bilde: Microsoft
8. feb. 2011 - 10:34

Microsofts Steve Ballmer ønsker å gjøre endringer i ledelsen. Planen er først og fremst å få frem kompetanse på flere teknologier.

Det hentes nå inn flere ansatte med erfaring som ingeniører. Hvem disse er har ikke blitt offentliggjort ennå, men det skjer mest sannsynlig i løpet av måneden ifølge kilder Bloomberg har snakket med.

Planene skal være et resultat av Microsofts ønske om å ta igjen sine rivaler Google og Apple på nettjenester, smarttelefoner og nettbrett. Endringene Ballmer gjør skal også vise investorene at han fortsatt sitter med kontrollen.

Microsoft-sjefen opplever mye nedgang for tiden. Da hans årlige bonus skulle utbetales, gikk han glipp av en dobling av denne. Grunnen skal være Microsofts skuffende resultater innen smarttelefoner, og det mange mener er mangelen på innovasjon i selskapet.

Ballmer har tidligere byttet gjort endringer i ledelsen for å få inn nye koster. For ikke lenge siden kastet han ut lederen av serverdivisjonen, Bob Muglia. Begrunnelsen var at han ønsket en større satsing på nettskyen.

Den som erstatter Muglia, vil mest sannsynlig være en person som kan kombinere server-programvare med nettbaserte tjenester.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.