AVTALER & KONTRAKTER

Ballmer tar IT-India med storm

Under et tre dagers besøk til India lover Microsoft-sjef Steve Ballmer en storstilt satsing i landet.

Microsoft-sjef Steve Ballmer er på et tre dagers besøk i India. Han fortsetter Bill Gates innsats med å bygge nære bånd til landets politikere og næringsliv, og gjør India til landet med flest Microsoft-utviklere utenfor USA.

I går undertegnet Ballmer partnerskapsavtaler med to av Indias største IT-selskaper, Infosys og Wipro. Avtalene er inngått uavhengig av hverandre, og tar sikte på å utvikle nye løsninger. En talsperson for Infosys opplyser til internasjonale telegrambyråer at deres avtale innebærer felles investeringer med Microsoft på åtte millioner dollar. Det er ikke opplyst hva slags beløp som fester seg til avtalen med Wipro.

Ballmer sto for den offisielle åpningen av en Microsoft-avdeling i Hyderabad, der 1600 Microsoft-ansatte, for det meste utviklere, har hittil arbeidet ut fra leide lokaler. Ballmer lovet at tallet på ansatte i Hyderabad vil dobles i løpet av et års tid. Han beskrev arbeidet ved avdelingen som «kreativ ingeniørkunst på et svært høyt nivå» rettet mot kjerneprodukter for Microsofts globale virksomhet. Han understreket at utvidelsen i India ikke går på bekostning av arbeidsplasser i USA.

I dag skal Ballmer møte Indias statsminister Manmohan Singh og andre toppledere i regjeringen, i Delhi. I morgen går programmet ut på samtaler med næringslivsledere i Mumbai.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.