KARRIERE

Ballmer varsler sin avgang

Microsoft må finne ny toppsjef.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. aug. 2013 - 15:26

Microsoft kunngjorde i dag at Steve Ballmer har bestemt seg for å gå av selskapets toppsjef innen tolv måneder. Hvor lenge han faktisk blir værende i sjefsstolen, avhenger av hvor lang tid selskapet bruker på å finne en erstatter.

– Det er aldri noe perfekt tidspunkt for en slik overgang, men nå det rett tid, sier Ballmer i en pressemelding.

– Vi har startet på en ny strategi med en ny organisasjon, og vi har et fantastisk team med seniorledere. Mine opprinnelige tanker om tidspunktet var at min avgang skulle ha skjedd midt i perioden hvor selskapet har gått over til å bli et selskap for enheter og tjenester. Vi trenger en administrerende direktør som kan være på lang sikt med denne nye retningen, sier Ballmer.

Styret til Microsoft til Microsoft har utnevnt en spesialkomité som skal lede prosessen videre. I komiteen sitter blant annet Bill Gates. Komiteen skal blant annet samarbeide med et eksternt rekrutteringsselskap og vurdere både interne og eksterne kandidater.

– Som komitémedlem vil jeg jobbe tett sammen med de andre styremedlemmene om å finne en fantatisk nye CEO. Vi er heldige at vi beholder Steve i sin rolle fram til den nye CEO-en kan påta seg disse pliktene, sier Gates i pressmeldingen.

Omstridt

Enkelte har sett på Steve Ballmer som noe av en klovn. Med opptredener som dette, har Ballmer selv bidratt mye til dette inntrykket. <i>Bilde: Bloomberg/All Over Press/Getty Images</i>
Enkelte har sett på Steve Ballmer som noe av en klovn. Med opptredener som dette, har Ballmer selv bidratt mye til dette inntrykket. Bilde: Bloomberg/All Over Press/Getty Images

Ballmer har vært toppsjef i Microsoft siden januar 2000, nesten 20 år etter at han startet i selskapet. Han overtok sjefsrollen etter Bill Gates.

Steve Ballmer er en fargerik person, noe som både har gledet og forarget. Han har fra enkelte hold fått mye kritikk for sin ledelse i denne perioden. Dette gjelder ikke minst strategiske valg i forbindelse med smartmobiler og nettbrett.

I 2011 ble det gjort flere målinger blant Microsoft-ansatte som viste at langt under halvparten ga uttrykk for at de hadde tillit til Ballmer. Også investorer har vært skeptiske til Ballmers ledelse.

Både før og etter denne perioden var det mange som trodde at Ballmer snart ville gå av eller bli sparket. Men det skjedde ikke.

Til slutt et lite eksempel på hvordan Steve Ballmer har opptrådt offentlig. Ingen skal si at han tar seg selv altfor høytidelig.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.