FORBRUKERTEKNOLOGI

Ballmer viste frem tablet

Likevel ble Microsoft-sjefens åpningstale på CES et antiklimaks.

7. jan. 2010 - 09:14

Microsoft-toppsjef Steve Ballmer viste i går frem en ny tablet som skal produseres av Hewlett-Packard.

- Jeg tror mange kommer til å bli svært begeistret for denne lille PC-en, sa han mens han bladde med fingrene gjennom en digital bok med Amazons Kindle-programvare installert på brettet, sa Ballmer ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Demonstrasjonen var del av åpningstalen hans, som markerte starten for årets CES-messe i Las Vegas (Consumer Electronics Show).

Det var knyttet stor interesse til presentasjonen, etter at New York Times siterte anonyme kilder på at Microsoft nå skulle kunngjøre en oppsiktsvekkende og helt ny type tablet-PC.

Mange spekulerte om ikke dette kunne være deres hemmelige «Courier»-prosjekt, en ikke-bekreftet dobbeltsidig berøringsskjerm det begynte å gå rykter om i september.

I stedet viste Ballmer frem en mer tradisjonell tablet, som kjører Windows 7. Ellers fortalte han ingenting om HP-brettets tekniske spesifikasjoner eller lanseringsdato.

HP har imidlertid lagt ut en filmsnutt på Youtube, som viser at enheten har multitouch, altså at skjermen registrerer flere fingre samtidig. Ifølge PCworld skal skjermen være om lag 10 tommer stor.

Antiklimaks

Åpningstalen til Microsoft-sjefen omtales som trøblete og lite spennende i mange amerikanske medier, deriblant MSNBC, som Microsoft selv er deleier i.

- Først gikk strømmen på scenen, men da den kom tilbake var heller ikke Ballmers tale særlig elektrisk, skriver MSNBC.

Nyhetene han presenterte, eller snarere mangelen på nyheter, ble et antiklimaks for teknologientusiaster så vel som journalistene som var til stede, mener nettstedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.