Ballmer vurderer hvor Windows kan åpnes

Microsoft-sjef Steve Ballmer har antydet at deler av kildekoden til Windows kan offentliggjøres dersom det gir gjensidig uttelling for selskapet og tredjepartsutviklerne.

Microsoft-sjef Steve Ballmer har antydet at deler av kildekoden til Windows kan offentliggjøres dersom det gir gjensidig uttelling for selskapet og tredjepartsutviklerne.

Steve Ballmer kom med bemerkningene under et innlegg på en privat konferanse om e-handelsstrategier, organisert av Tibco. Han sa at ingenting er avgjort, og at temaet diskuteres internt

- Vi tenker gjennom hvordan en strategi kunne legges opp slik at kildedoden vår, eller deler av den, ble mer tilgjengelig for kundene, slik at kundene ble mer effektive, sa Ballmer.

Han sa at fordelene for kundene kunne være at de utviklet applikasjoner raskere og at distribusjonen ble enklere. Alternative publiseringsmåter omfatter alt fra generell publisering på web til lisensavtaler med utvalgte utviklere.

Ballmer nevnte bare ett område der kildekode kunne gjøre livet lettere for tredjeparts utviklere: grensesnittet mot databaser.

Blant argumentene mot åpen kildekode etter Linux-modellen nevnte han spesielt manglende garanti for raske fikser når det oppdages lus.

Generelt sett ga Ballmer det inntrykket at åpen kildekode strider i prinsippet mot Microsofts grunnleggende forretningsidé. Analytikere som ble kontaktet av ZDNet og News.com etter innlegget, advarte mot å forvente noen rask oppfølging av Ballmers antydninger i praksis.

Publisering av kildekoden til Windows har vært nevnt som mulig tiltak mot Microsoft dersom myndighetene får medhold i den pågående monopolrettssaken. Ifølge Sm@rt Reseller er det nærmest utelukket at denne saken gjenopptas i mai, slik den offisielle planen fortsatt går ut på. En gjenopptakelse i juni betraktes også som uttrykk for optimisme.

Til toppen