BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ballmer: - WinPhone er fortsatt en mygg

Windows knuser derimot alle rekorder, ifølge Microsoft.

12. juli 2011 - 10:42

Windows 7 er tidenes raskest solgte operativsystem. Snaut to år etter lansering er det solgt 400 millioner lisenser.

Det avslørte Microsofts toppsjef under sitt åpningsforedrag mandag på Stapels Center i Los Angeles. Anledningen er selskapets Worldwide Partner Conference som avholdes denne uken.

En offensiv Steve Ballmer la til at det totalt ble solgt 350 millioner nye pc-er det siste året. Uten sammenligning med lisenssalget for øvrig, brukte han tallene for å understreke hvor liten grunn de har til å frykte konkurrenter som Mac eller Linux.

- 350 millioner nye pc-er solgt. Det kan sammenlignes med tall fra de andre gutta, som er i størrelsesorden 20 millioner. Nå er også 20 for mye, men sist jeg sjekket var 350 ganske mye mer, sa han under talen, som er lagt ut i sin helhet.

Lite nytt ble sagt om Windows 8, som etter planen skal lanseres neste år. Derimot kunne finansdirektør Tami Reller fortelle at 27 prosent av alle nettilkoblede datamaskiner nå kjører Windows 7. Hun la til det fremdeles er 200 millioner pc-er som benytter snart ti år gamle XP.

Det er ventet flere detaljer om Windows 8 på selskapets utviklerkonferanse Build, som går av stabelen 13.-16. september i California.

Fra scenen i går ble det også gjort et poeng av at Office 2010 nå er solgt i over hundre millioner eksemplarer. Selskapets tradisjonelle melkekyr, operativsystem og kontorpakke, er med andre ord fremdeles dundrende suksesser.

På stedet hvil

Ballmer var langt mer ydmyk når det kom til selskapets nye mobile operativsystem, Windows Phone. Plattformen som erstatter gamle Windows Mobile er fremdeles ingen suksess, innrømmet han.

- På ett år har vi gått fra å være veldig små... til veldig små.

Den selvironiske kommentaren ble møtt med lett humring fra store deler av publikum. Samtidig passet Ballmer på å understreke at de hadde grunn til å vente langt mer i tiden som kommer.

Bing som plattform

Søkemotoren ble også ofret noen ord. Trafikken har økt mye gjennom samarbeidet med Yahoo, men ligger langt bak markedsleder Google. Ballmer innrømmet at Bing kanskje er det Microsoft-produktet som partnere er minst involvert med. Likevel understreket han at Bing er en viktig del av infrastrukturen, og lovte at de fremover skal åpne tjenesten mer opp som en plattform.

Mye av taletiden gikk som vanlig med til å hylle partnerne, som Microsoft tidligere har sagt står for 95 prosent av inntektene. Ballmer sa at han hadde problemer med å finne de resterende fem prosentene, og at han dermed mente han kunne takke samarbeidet med partnerne for 100 prosent av omsetningen.

Ikke uventet brukte han også tid på nettskyen, paradigmeskiftet som programvaregiganten bruker nær sagt alle sine ressurser på. Microsoft sier de nå har 41.000 partnere som primært satser på nettskyen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.