BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ballmers tårefulle avskjed

Lover at Microsoft skal «endre verden igjen».

27. sep. 2013 - 08:52

Steve Ballmer (57) holdt i går en svært følelsesladd avskjedstale til ansatte. Til slutt klarte ikke den avtroppende konsernsjefen å holde tårene tilbake, ifølge The Verge og Wall Street Journal.

Seansen fant sted under det årlige internseminaret i Seattle, som samler opptil 20.000 mennesker og som følges av enda flere over webcast.

– Vi skal komme opp med «det neste store»... og vi kommer til å endre verden igjen, sa Ballmer i et timelangt foredrag, der han blant annet tok opp oppkjøpet av Nokia og sin egen avgang.

Poenget med møtet, som er lukket for pressen og useremonielt bare er kalt «Microsoft Company Meeting» er å samle troppene, drøfte det siste årets begivenheter og stake ut kursen videre.

På et tidspunkt skal Ballmer ha hoppet og danset rundt på scenen til lyden av Michael Jackson-låta «Wanna be startin' somethin'», som han spilte også på sitt første internseminar tilbake i 1983.

Begynte å gråte

Etter å ha ropt «dette er lyden av Microsoft» og da sangen ebbet ut tok en svært rørt Ballmer en liten pause og ba salen nyte øyeblikket. Tårene trillet nedover kinnet da han sa «dere jobber for det beste selskapet i verden, sug det til dere», ifølge kilder som var til stede.

Den emosjonelle talen ble avsluttet med nok en sang, denne gang Bill Medley og Jennifer Warnes' «(I've had) the time of my life», for riktig å understreke de sterke følelsene Ballmer har til selskapet.

Selv var han ansatt nummer 24 i det som skulle bli tidenes mest innbringende selskap, uansett bransje. Ballmer har tredve års fartstid som markant lederskikkelse i Microsoft og ble toppsjef i 2000, da han overtok etter Bill Gates.

Ballmer har også tidligere tatt til tårene, noe dette klippet på YouTube viser.

Riktig slutt er det ikke ennå, men 57-åringen holdt torsdag sin siste peptalk på det årlige internseminaret. Neste gang de samles på samme arrangementet vil han være ute av dansen, bokstavelig talt.

Microsofts avtroppende toppsjef går av innen 12 måneder og selskapet har nedsatt en komite for å finne hans etterfølger. Hvem det blir er foreløpig ikke kjent, men Ford-sjef Alan Mulally (68) og Nokia-topp Stephen Elop (49) er oftest nevnt som hete kandidater.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.