Bane Tele beholder 80 Enitel-ansatte

30 av 110 ansatte mister jobben i de Enitel-delene som Bane Tele kjøpte sist uke.

30 av 110 ansatte mister jobben i de Enitel-delene som Bane Tele kjøpte sist uke.

- Det er synd ikke flere kunne bli med over, sier administrerende direktør i Enitels konkursbo, Pål Kristoffer Sørvoll, til Asker og Bærums Budstikke.

Hvem av de 80 som blir med videre er ennå ikke klart, og blir først kjent senere i uka. Samtidig er det klart at lokalene på Lysaker fraflyttes og selskapets virksomhet lokaliseres til landlige Østerås.

Bane Tele-sjef Trygve Tamburstuen, sier til avisen at de 80 skal ta vare på de kunder Enitel hadde i kjernevirksomheten bredbånd, datakom og fast internettaksess.


- De Enitel-ansatte har hatt seigpining i tre måneder. Selv om ikke alle fikk være med over, opplevde vi det som viktig å gi rask beskjed. Jeg vet hvordan det er å jobbe mot veggen i lengre tid sier Tamburstuen, og viser til gamle Sense der han selv jobbet for å unngå konkurs i flere uker før han måtte gi opp våren 1999.

Konkursboet etter Enitel ligger ifølge Sørvoll an til å få inn mellom 350 og 400 millioner kroner på salg av virksomhetene. Kravene mot boet ser ut til å passere fire milliarder kroner, noe som gjør at kreditorene må si farvel til over 90 prosent av fordringene. Resten av Nordsjøvirksomheten skal etter planen være solgt mot slutten av uken.

Til toppen