BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bane Tele blir AS 1. juli

Om få uker blir Bane Tele omdannet til aksjeselskap, men vil fremdeles være 100 prosent statlig eid.

Frode Eriksen
8. juni 2001 - 08:54

- Det solide eierskapet er et poeng for oss i dagens situasjon. Og det er en trygghet for kundene våre, sier administrerende direktør i Bane Tele, Trygve Tamburstuen.

Han mener beslutningen som ble banket igjennom på Stortinget torsdag gir selskapet et solid løft i tiden fremover. - Nå gis vi likere konkurransevilkår, bedre tilgang på kapital og nye investeringsmuligheter. Det gjør oss enda bedre rustet til kamp i et turbulent telemarked.

- Når vi nå ikke lenger er avhengig av bevilgninger over statsbudsjettet kan vi fritt benytte vår kapital til å investere i utvikling av enda bedre nett og nye og bedre tjenester og produkter. Vi vil også investere i kompetanse innad i organisasjonen. Som et selvstendig selskap vil vi kunne tilby konkurransedyktige vilkår for å beholde og tiltrekke oss den nødvendig toppkompetansen. Dette vil styrke BaneTele og forsterke vår evne til fleksibel kundebehandling, mener Tamburstuen.

Dermed kan også Bane Tele inngå tettere allianser med andre aktører.

- Men det betyr ikke at vi skal gi slipp på uavhengigheten vår. Vi er og skal fortsatt være en uavhengig leverandør av transportnettjenester i det norske telemarkedet, sier Tamburstuen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.