Baner vei for enda mindre dingser

Intel har startet masseproduksjon av flashminne basert på 34 nm-produksjon.

Baner vei for enda mindre dingser

Intel har startet masseproduksjon av flashminne basert på 34 nm-produksjon.

Brikkeprodusentene Intel og Micron kunngjør denne uken at de har begynt masseproduksjon av NAND-basert flashminne basert på 34 nanometers prosessteknologi.

Slike lagringsbrikker er svært mye brukt innen forbrukerelektronikk, blant annet mobiltelefoner, mp3-spillere og minnekort.

Disse vil ventelig kunne få bedre kapasitet enn før. Den nye produksjonsprosessen baner dessuten vei for større SSD-enheter (solid state drive).

Trolig venter Apple og andre elektronikkprodusenter på minnebrikker laget med 34 nanometers teknologi.

Disse kan blant annet benyttes for å oppgradere kapasiteten på produkter som mobiltelefonen iPhone. Den har i nåværende utforming kun plass til en minnebrikke, og trenger den nye teknologien for å kunne leveres i utgaver med 32 gigabyte lagringsplass, skriver electronista.com.

Det er brikkeprodusentenes joint venture-selskap IM Flash Technologies som skal stå for produksjonen. Selskapet forventer at halvparten av brikkene som produseres ved fabrikken i Utah, USA, skal produseres ved hjelp av den nye teknikken innen årsskiftet.

Fra før er flere av dagens prosessorer laget med 45 nanometers prosessteknologi, og Intel er overbevist at veien mot 10 nanometers teknologi er i sikte.

På et eller annet tidspunkt er det klart at brikkeprodusentene vil møte veggen i sine bestrebelser for å lage minst mulig elektronikk, men enn så lenge fortsetter fremskrittene og produsentene når stadig nye milepæler.

    Les også:

Til toppen