Baner vei for enda tynnere bærbare

LG med ny skjermteknologi

Baner vei for enda tynnere bærbare
Her demonstrerer LG det nye panelet for bærbare maskiner. Bilde: LG

Koreanske LG melder i dag at de setter i gang med produksjonen av en ny type skjermer som kan føre til at bærbare datamaskiner kan gjøres enda tynnere og lettere. 

Den nye skjermteknologien kalles for AIT (Advanced In-Cell Touch), og det dreier seg enkelt og greit om berøringssensorer som er integrert i selve displayet, fremfor å være bygd inn i et separat lag som plasseres over skjermen.

Les mer: Lekker bærbar for utviklere.

LG har utviklet teknologien internt, og har tidligere brukt den på sine smartmobiler, for eksempel den nye LG G4. Det er første gangen at teknologien er skalert opp til å omfatte store laptop-skjermer. 

Når AIT er i bruk kan skjermen bli 1 millimeter tynnere (en reduksjon på 25 prosent) og 200 gram lettere (en reduksjon på 35 prosent) enn en tradisjonell 15-tommers full HD-skjerm.

Bedre bilde og mer presis

LG påpeker flere fordeler: Lysere og klarere bilde, siden et lag mellom skjermen og brukeren blir eliminert, og det er mindre refleksjoner og tap av lys. Responsen på berøring skal også bli mye bedre. 

Selskapet forventer å sette i gang med å levere AIT-skjermer i løpet av andre halvdel av 2015. Det siteres entusiastisk respons fra LGs partnere, og LG har allerede avtaler på å levere paneler i størrelser på 15,6 og 14 tommer til flere produsenter, samtidig som det diskuteres flere potensielle størrelser. 

Det forventes høy etterspørsel etter AIT-skjermer spesielt i forbindelse med lanseringen av Windows 10 som er ytterligere optimalisert for berøring. 

LG vil også på sikt levere AIT-paneler med støtte for penn, noe som er relevant for mange hybridmaskiner rettet mot mer profesjonelle brukere.

Apple vil ha tastatur som pekeplate.

Dermed fortsetter kampen om å gjøre bærbare maskiner stadig tynnere og lettere - løsninger som USB-C, tynnere pekeflater og diverse spennende patentsøknader vil etter hvert bidra til å gjøre våre bærbare maskiner enda mer bærbare.