Banetele har nettproblemer

Mange selskaper står uten nettforbindelse på grunn av feil i Oslo.

Banetele har nettproblemer

Mange selskaper står uten nettforbindelse på grunn av feil i Oslo.

(NTB): En rekke selskaper var tirsdag formiddag uten internettforbindelse på grunn av problemer hos leverandøren BaneTele.

- Vi har en feil på et nettelement som er plassert i Oslo. Det er ikke en fysisk fiberfeil, men feil på software. Dette er et nettelement som fordeler trafikken ut til ulike kunder i Oslo, sier informasjonssjef Terje Lübeck i BaneTele til NTB.

Omfanget av problemene tirsdag formiddag er ikke kjent.

- Vi har kartlagt at 50 av våre kunder er helt eller delvis berørt. En del av disse er direktekunder hos oss, mens andre har egne kunder igjen. Det er derfor vanskelig å si noe om hvor mange som til sammen er berørt, sier Lübeck.

BaneTele er leverandør av transporttjenester for svært mange andre teleselskaper, for alt fra mobiltelefoni til internettjenester. Dermed kan kunder av BaneTeles kunder bli rammet, skriver Dagens IT.

- Vi jobber nå for fullt for å utbedre feilen. I løpet av formiddagen vil vi ha svar på hvor lang tid det vil ta, sier informasjonssjefen.

BaneTele er også tidligere blitt rammet av alvorlige feil. I fjor ble hovedløsningen for Nord-Norge slått ut. Ved et annet tilfelle førte en brann på Oslo S til at all togtrafikk ble innstilt. (©NTB)

Til toppen