BEDRIFTSTEKNOLOGI

BaneTele lover bedre tjenester

- Kundene vil få bedre tjenester uten at det blir dyrere for dem, lover BaneTele-sjef Matthias Peter som nå overtar Tele2s kunder på leid samband.

26. nov. 2003 - 15:22

digi.no kunne tidligere i dag fortelle at Tele2 Norge kaster kortene på markedet for LAN-til-LAN og LAN-til-Internett fordi marginene ble for små.

Tele2-sjef Henrik Müller-Hansen har derfor inngått en avtale med BaneTeles Matthias Peter om at sistnevnte overtar kundemassen.

    Les også:

- Det skal gå knirkefritt for kundene, lover Peter.

- Hovedvekten på kundene er LAN-til-Internett-kunder, og størsteparten av de tidligere Tele2-kundene skal vi ha klart å overføre til vårt nett ved utgangen av januar. I hovedsak er det leide samband det er snakk om her, og selv om overflyttingen innebærer en fysisk omlegging skal ikke kundene merke at den skjer, sier Matthias Peter.

- Vi er ydmyk overfor våre nye kunder - vi må overfor hver og en av dem bevise at vi er en god leverandør. Det tror jeg vi skal klare. Vi har de plattformene som Tele2 ikke ville investere i, og vi mener det er en stor oppside for kundene å komme til oss. Kundene skal få bedre og flere tjenester enn de har hatt før hos Tele2, og til konkurransedyktige priser. Det skal i alle fall ikke bli dyrere å være kunde hos oss i stedet for Tele2, med mindre at kunden ikke ønsker å gå over til nye løsninger som er dyrere å produsere, lover BaneTele-sjefen.

Matthias Peter understreker at overflyttingen av Tele2s kundemasse må skje over tid, og at Tele2 derfor har lovet å opprettholde sine LAN-tjenester frem til alle kundene har fått et fungerende tilbud hos BaneTele.

- LAN-til-LAN er i dagens tale i praksis IP-VPN-løsninger - og det er desidert kjernevirksomhet for BaneTele. Med tilførselen av Tele2s kunder får vi enda mer kritisk størrelse i forhold til leide samband - det vil si at vårt nett vokser gradvis lengre ut mot kundene, og det tjener alle parter på, mener Peter, som for tiden ser lyst på BaneTeles muligheter i telemarkedet.

- Vi har fått mange langsiktige kontrakter i år, blant annet en landsdekkende IP-kontrakt mot Jernbaneverket og en kjempeavtale med UNINETT (en avtale med en minimumsramme på mer enn 100 millioner kroner over 15 år, med opsjon for utvidelser, red.anm.), og nå i høst ser vi flere store IP-VPN-case som kommer. Vi har en enorm prospect-liste ute akkurat nå, november blir en kjempemåned med tilgang av mange nye kunder, sier Peter, som likevel gjerne skulle vært all støyen rundt selskapets lederskap foruten.

- Det er aldri hyggelig å ha unødvendig støy rundt seg, men fra det og si at det har påvirket driften vår er ikke riktig. Vi opplever å bli tatt svært godt imot når vi er ute hos etablerte og potensielle kunder - vi føler oss svært velkomne, og det er naturligvis stimulerende for oss. Det er et stort behov for et fastnettalternativ i markedet, og mange forbinder BaneTele med å være 'enableren' i så måte - og det er jo en hyggelig tilbakemelding å få, avslutter BaneTele-sjefen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.