KORTNYTT

BaneTele oppruster nettet med storkontrakt

11. juli 2005 - 13:15

BaneTele skal investere opptil 60 millioner kroner i nye løsninger fra Datamatrix.

BaneTele er fra før kunde av Datametrix, men de valgte å gå bredt ut med anbudsinnbydelser da de skulle velge utstyr og løsninger som skal understøtte strategien om å levere gode multiplay transportløsninger. Multiplay betyr samtidig aksess til ikke bare Internett, telefoni og TV, men også alarm- og andre tjenester som kan bæres gjennom høyhastighetsnett.

Valget falt på Datametrix, som skal levere en løsning basert på Cisco-utstyr.

- De ulike tjenestene som skal tilbys gjennom vårt nett må kunne logisk adskilles, og det krever omfattende og robust funksjonalitet i nettverkskomponentene. Her har Cisco og Datametrix meget gode produkter og løsninger, sier Matthias Peter, administrerende direktør i BaneTele.

BaneTeles strategi er nå at de ønsker å være en innholdsnøytral grossistleverandør av aksesstjenester, helt frem til pluggen i veggen hos kundene, både til privat- og bedriftskunder.

Fundamentet for BaneTeles virksomhet er det landsdekkende fiberoptiske nettet som i hovedsak følger jernbanenettet og energiselskapenes infrastruktur gjennom Norge. Nettet er 12.500 kilometer langt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.