BEDRIFTSTEKNOLOGI

BaneTele overtar Tele2s LAN-kunder

Tele2s nye toppsjef i Norge, svenske Henrik Müller-Hansen, er misfornøyd med marginene og overlater derfor mange av sine bedriftskunder til BaneTele.

26. nov. 2003 - 12:52

Tele2 Norge gir opp satsingen på LAN-til-Internett og LAN-til-LAN. Kundene, hovedsakelig bedrifter, blir i stedet overført til BaneTele.

- Vi tok denne beslutningen i høst. Siden har vi forhandlet med BaneTele om betingelser for overtagelse av kundene som blir berørt. Vi holder på å gjennomføre dette nå, forteller administrerende direktør Henrik Müller-Hansen til digi.no.

- Så fort vi ble enig med BaneTele, sendte vi ut brev til våre kunder og informerte dem om situasjonen. Det gjorde vi for et par-tre uker siden. Så har BaneTele tatt kontakt med kundene, og begynt overføringen til sitt nett, forteller Müller-Hansen.

Tele2-sjefen vil ikke kommentere hvor mange kunder det er snakk om, men han innrømmer at satsingen på LAN-til-Internett og LAN-til-LAN ikke kastet godt nok av seg til at selskapet ønsket å fortsette driften.

- Dette er en liten del av vår totale omsetning. Vi har alltid skrytt av at vi setter våre kunder i fokus, og jeg mener det er det vi gjør når vi nå overfører denne delen av vår virksomhet til BaneTele. Vi fant ut at dersom vi fortsatt skulle holde konkurransedyktige priser og kvalitet på våre LAN-tjenester, så krevdes det så betydelige nyinvesteringer at det ikke ville betale seg. Inntjeningen ble rett og slett ikke stor nok for oss til at vi ville drive videre med dette, sier Müller-Hansen til digi.no.

- Vi er overbevist om at BaneTele er den beste aktøren som er i stand til å oppfylle de krav våre kunder stiller på slike tjenester, legger Tele2-sjefen til.

Tele2 vil fortsatt tilby Internett-tjenester, men da bare oppringt samband og ADSL. Det finnes også bedriftskunder i disse produktsegmentene, men det er en klar overvekt av privatkunder som nå bruker Tele2 som leverandør av Internett-aksess, erkjenner Henrik Müller-Hansen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.