BaneTele tjener penger igjen

Stig Herbern kan vise til overskudd i BaneTele, seks måneder etter at han tok over.

BaneTele tjener penger igjen

Stig Herbern kan vise til overskudd i BaneTele, seks måneder etter at han tok over.

Banetele er en halvstatlig bredbåndsleverandør som har et fiberoptisk nett som følger jernbanenettet og energiselskapenes nett. De satser ikke på å være en leverandør til alle, men har isteden valgt ut noen utvalgte kunder og segmenter.

Nå har selskapet lagt frem tallene for årets første halvår. Overskuddet endte på 19,5 millioner kroner, noe somer 22 millioner kroner bedre enn i fjor. Dermed har selskapets nye administrerende direktør, Stig Herbern, som ble ansatt i desember i fjor, klart å snu underskudd til overskudd.

Omsetningen endte på 319 millioner kroner, og Herbern er godt fornøyd med den positive trenden BaneTele nå er inne i.

- Vi jobber nå med tiltak knyttet til automatisering av våre salgs- og leveranseprosesser, integrasjonsarbeidet med Bredbåndsalliansen og optimalisering av kundenes nett; som forventer å gi oss ytterligere forbedringer, sier Herbern, i en pressemelding.

- Vi har det siste halvåret markert oss ved inngåelse av nye kontrakter i større nasjonale infrastrukturprosjekter. Det gjelder utbygging av nytt Nødnett, oppdatering av Uninetts nasjonale utdannings- og forskningsnett, Nordisk Mobil Telefonis landsdekkende mobile bredbåndsnett/Ice og Network Norways nye mobilnett, sier Herbern.

Til toppen