BEDRIFTSTEKNOLOGI

BaneTele vil bygge og utvikle et nasjonalt IP-nett

BaneTele forener krefter med Datametrix og Cisco for å bygge et nasjonalt IP-nett. Kontrakten har en verdi på minst 100 millioner for Datametrix alene.

Frode Eriksen
18. des. 2000 - 10:14

Utbyggingstakten av de fiberoptiske nettene skyter for alvor fart neste år. Bane Tele, som formelt sett er en del av jernbaneverket, disponerer et fiberoptisk kommunikasjonsnettverk langs jernbanelinjene i Norge. Dette nettet har tilknytningspunkter ved de fleste jernbanestasjoner, som blant annet inkluderer 19 av de 20 største byene i Norge.

Under ledelse av Trygve Tamburstuen har BaneTele utviklet og posisjonert seg med en ambisjon om å utvikle nettet forretningsmessig, der målet er å bli en ledende leverandør av kommunikasjonstjenester i Norge i løpet av en treårsperiode.

Det er BaneTele som eier nettverket, men Datametrix har forpliktet seg til å være aktiv samarbeidspartner både under implementeringsfasen og når nettverket settes i permanent drift.

Jernbanestasjonene skal nå utvikles til lokale knutepunkter for bredbåndstjenester slik at lokalsamfunnene fullt ut kan ta del i den revolusjonen man nå ser innenfor bredbåndstjenester. På denne bakgrunn vil dette bredbånds-nettverket raskt sørge for en meget høy dekningsgrad også ute i distrikts-Norge, så fremt det går et tog i nærheten.

- Med Datametrix på laget kan vi nå realisere målsettingen om et markedsledende nasjonalt IP-nettverk, og samtidig fylle denne målsetting med nødvendig teknologi og innhold, sier administrerende direktør i BaneTele, Trygve Tamburstuen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.