Bangalore snart større enn Silicon Valley

IT-området Bangalore i India er i ferd med å vokse seg større enn selveste Silicon Valley.

IT-området Bangalore i India er i ferd med å vokse seg større enn selveste Silicon Valley.

Den indiske byen Bangalore kan være i ferd med å vokse seg større enn selveste hjertet i IT-verdenen, Silicon Valley, målt i antall IT-arbeidere.

I Bangalore er verdens største miljø innen IT-outsourcing samlet. Internasjonale selskaper setter ut IT-jobber til spesialiserte selskaper som Infosys, Tata og Wipro. Gevinsten er lavere kostnader som følge av langt lavere lønninger i India.

I følge nye estimater arbeider det 160.000 personer innen teknologisektoren i Bangalore. 100 000 av disse kan relateres direkte til IT, mens resten er typiske "business process outsourcing"-jobber som call senter (kundetelefon) og lignende.

    Les også:

Shankaralinge Gowda, som er statssekretær for IT- og bioteknologi i den indiske regjeringen, sier at regionen vil øke til over 200.000 teknologi-arbeidere innen 2005, ifølge Cnet.

Gowda hevder at Bangalore allerede er større enn Silicon Valley, men nye tall fra myndighetene i California estimerer antall teknologi-ansatte i Santa Clara County, som er hjertet av Silicon Valley, til 175.000.

Men det er ikke noen fare for at Silicon Valley vil miste statusen sin som det viktigste IT-området i verden, mener professor Sam Haddad ved Stanford University.

- Silicon Valley kan dra nytte av konkurranse utenlands. Området er dessuten allerede i ferd med å fornye seg selv. Vi ser ny vekst blant annet innen nanoteknologi, sa han ifølge Cnet.

Til toppen