Banias starter med bare 11 Mb/s Wi-Fi

Intel rekker ikke å få ferdig sin kombibrikke for både 11 og 54 Mb/s Wi-Fi tidsnok til vårens store Banias-lansering.

En av vårens store begivenheter for Intel blir lanseringen av Banias-brikken, selskapets første prosessor for bærbare som ikke er en spesiell tilrettelegging av en opprinnelig konstruksjon beregnet på stasjonære maskiner.

Banias er ikke bare laget med tanke på strømsparing. Like viktig er tilrettelegging for trådløs kommunikasjon. Til Banias hører en ny type modul, Calexico, som skal bære brikkene for Wi-Fi, det vil si trådløst Ethernet etter 802-11-standardene.

Til Calexico skulle Intel utvikle en egen kombinert Wi-Fi-brikke for kommunikasjon over både 802.11b i 11 Mb/s, og 802.11a i 54 Mb/s, to standarder som ikke er gjensidig kompatible. Det finnes kombibrikker på markedet, blant annet fra Proxim (Orinoco), men disse er beregnet på PC-kort, ikke på Calexico.

Les også:

Intel opplyser til News.com at tekniske og regulatoriske problemer har ført til at brikken må utsettes. Wi-Fi bruker må godkjennes av internasjonale instanser, siden de bruker regulerte radiofrekvenser.

Forsinkelsen gjør at Intel har måttet velge en Calexico-tilpasset 802.11b-brikke fra Philips til de første Banias-prosessorene.

Til toppen