Bank vraker Evry

Bytter leverandør. Les hvorfor:

Bank vraker Evry
Storebrand Bank dropper Evry til fordel for danske SDC som leverandør av IT-tjenester. Bilde: FotoVisjon/Storebrand

Storebrand Bank inngikk forrige uke en kontrakt med danske Skandinavisk Data Center (SDC) som ny leverandør av banken IT-tjenester. Dermed forsvinner Evry ut.

– Ved enhver kontraktsfornyelse mener vi det er nyttig å gjøre en vurdering av pris og leveranser basert på hva markedet generelt kan tilby, sier Knut Olav Irgens Høeg, leder for konserninnkjøp i Storebrand i en pressemelding fra selskapet.

– Har nedetiden til Evrys bankkunder vært en årsak?

Knut Olav Irgen Høeg er innkjøpsdirektør i Storebrand. Han forteller at bankens kunder vil få mer funksjonalitet med den nye leverandøren enn det Evry tilbyr i dagens leveranse. Dette og lavere kostnader er grunnen til at de byttet.
Knut Olav Irgen Høeg er innkjøpsdirektør i Storebrand. Han forteller at bankens kunder vil få mer funksjonalitet med den nye leverandøren enn det Evry tilbyr i dagens leveranse. Dette og lavere kostnader er grunnen til at de byttet. Bilde: Storebrand

– Det har ikke vært en direkte årsak. Byttet kommer etter en totalvurdering av både kostnader og ny funksjonalitet. Det er aldri positivt med mye nedetid, men det er ikke årsaken til at vi bytter, sier Irgens Høeg til digi.no.

Evry er imidlertid ikke ute av Storebrand. Nylig inngikk den norske finansinstitusjonen en femårig avtale innen IT-infrastruktur. Den nye avtalen med SDC gjelder bare for bankens IT-tjenester.

– Det er viktig å presisere at dette ikke påvirker vårt forhold til Evry, som vi naturlig nok skal ha et tett og godt samarbeid med i mange år fremover, sier Irgens Høeg.

SDC har 138 danske, norske, svenske og færøyske finansinstitusjoner på kundelisten. Det er særlig små- og mellomstore finansinstitusjoner selskapet har konkurrert om.

Det er ikke kjent hvor stor avtalen mellom Storebrand Bank og SDC er i krone eller øre, men avtalen har en varighet på minst fem år.

    Les også: