Banket inn 5 mrd. i overskudd

Rekordhøye inntekter for Telenor.

Banket inn 5 mrd. i overskudd
SEDDELPRESSE: Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kan glede seg over rekordhøye inntekter og en solid resultatbedring i årets første kvartal. Bilde: Per Ervland

Telenor gikk med 5 milliarder kroner i overskudd i første kvartal, opp 9,1 prosent fra samme kvartal i fjor.

Konsernet hadde driftsinntekter på 30,2 milliarder kroner i første kvartal, mot 25,3 milliarder i samme kvartal i fjor. Inntektene er rekordhøye, fastslår konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

– Vi økte med 5,9 millioner mobilkunder i perioden, og mer enn en tredel av våre totalt 190 millioner abonnenter er nå aktive internettbrukere, sier han.

Resultat etter skatt lå på 5,0 milliarder kroner i første kvartal, mot 4,6 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

Bakaas gir seg ved årsskiftet: Ber Telenor jakte kvinnelig sjef

Gjør det bra i Norge

Telenor tjener godt i Norge, med en inntektsvekst på 6 prosent i perioden. De samlede driftsinntektene i Norge lå på 6,6 milliarder kroner i første kvartal.

– I Norge fortsetter vi å investere i fast- og mobilnettverksinfrastruktur for å møte kundenes høye etterspørsel og forventning til datakapasitet så vel som suveren dekning, sier Baksaas i en pressemelding.

Samtidig er Telenor ifølge Baksaas i gang med en «snuoperasjon» i Thailand, som er det landet Telenor har størst inntekter i utenom Norge. Telenors datterselskap i Thailand, DTAC, kjemper ifølge ham for å styrke sin posisjon i markedet.

– Selskapet opplever fortsatt intens konkurranse, sier Baksaas.

Les også: Mistenker korrupsjon i Thailand